Mrkvová pomazánka
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/pomazanky/mrkvova-pomazanka/
V jednoduchosti je krása a tomuto jednoduchému vzorečku přesně odpovídá mrkvová pomazánka. Jasně, ono jich existuje milion druhů. Mám tu pro vás naprosto jednoduchou, základní, žádné složitosti ani vopičárny kolem.
Její chuť je lehce sladká, trošku slaná, po česneku maličko pikantní a nikdy jí není dost, takže doporučuji ji dělat tak v pětinásobném množství.
Ingredience na mrkvovou pomazánku
Množství: 4 porce2 mrkve
100 g lučiny nebo pomazánkového másla
1 stroužek česneku
1 lžička citronové šťávy
1/2 jablka (50 g)
hrst petržele nebo pažitky
(1 lžíce majonézy)
Postup přípravy
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 15 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Pomazánky mám moc ráda. Je to hlavně proto, že je jejich příprava většinou otázkou pár minut a dá se s nima kouzlit doslova psí kusy. Využijete na ně vlastně téměř cokoli, co se vám z lednice dostane pod ruku. Mrkvová pomazánka je pak bezva příkladem toho, že se dá z prdu udělat pěkná kulička – tj. z mála opravdu hodně. 🙂
Příprava
Mrkev si nastrouhejte na jemno a přidejte k ní na hrubo nastrouhané jablíčko bez slupky. To celé pomazánce dodá sladko-slanou chuť, která je boží.
Do této směsky pak přidejte lučinu, prolisovaný česnek a trošku citronové šťávy pro větší šmrnc a osolte podle chuti.
Pro nás, jídelní zhýralce, je možné přidat také trošku majonézy, kterou se chuť pomazánky ještě zjemní. Pak ale opatrně se solením. Nakonec ještě lehce dopepřete.
A je hotovo!
Mrkvová pomazánka má k sobě moc ráda dobrý chléb nebo celozrný rohlík a trochu té čerstvě nakrájené zeleniny. Je to super jednoduchá a dobrá sváča jak pro dospělé, tak třeba i pro děti do školy.
PS. Pokud hledáte více svačinkové inspirace, mrkněte na naši Velkou svačinkovou Bichli.
Pája
Líbí se vám recept na mrkvovou pomazánku? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: česnek, citronová šťáva, jablko, lučina, mrkev, pažitka, petržel, pomazánkové máslo
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.