V jednoduchosti je krása a tomuto jednoduchému vzorečku přesně odpovídá mrkvová pomazánka. Jasně, ono jich existuje milion druhů. Mám tu pro vás naprosto jednoduchou, základní, žádné složitosti ani vopičárny kolem.

Její chuť je lehce sladká, trošku slaná, po česneku maličko pikantní a nikdy jí není dost, takže doporučuji ji dělat tak v pětinásobném množství.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Mrkvová pomazánka

Ingredience na mrkvovou pomazánku

Množství: 4 porce

2 mrkve
100 g lučiny nebo pomazánkového másla
1 stroužek česneku
1 lžička citronové šťávy
1/2 jablka (50 g)
hrst petržele nebo pažitky
(1 lžíce majonézy)


Naše nová tištěná kuchařka Velká svačinková bichle se 190 recepty ve výhodném předprodeji už jen:

Koupit zde. #JeštěToStíháte
A začátkem prosince jí máte doma!


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 15 minut

Pomazánky mám moc ráda. Je to hlavně proto, že je jejich příprava většinou otázkou pár minut a dá se s nima kouzlit doslova psí kusy. Využijete na ně vlastně téměř cokoli, co se vám z lednice dostane pod ruku. Mrkvová pomazánka je pak bezva příkladem toho, že se dá z prdu udělat pěkná kulička – tj. z mála opravdu hodně. 🙂

Příprava

Mrkev si nastrouhejte na jemno a přidejte k ní na hrubo nastrouhané jablíčko bez slupky. To celé pomazánce dodá sladko-slanou chuť, která je boží.

Do této směsky pak přidejte lučinu, prolisovaný česnek a trošku citronové šťávy pro větší šmrnc a osolte podle chuti.

Pro nás, jídelní zhýralce, je možné přidat také trošku majonézy, kterou se chuť pomazánky ještě zjemní. Pak ale opatrně se solením. Nakonec ještě lehce dopepřete.

A je hotovo!

Mrkvová pomazánka má k sobě moc ráda dobrý chléb nebo celozrný rohlík a trochu té čerstvě nakrájené zeleniny. Je to super jednoduchá a dobrá sváča jak pro dospělé, tak třeba i pro děti do školy.

PS. Pokud hledáte více svačinkové inspirace, mrkněte na naši Velkou svačinkovou Bichli.

Pája