Přiznejte se. Jste pro nebo proti? Celerová pomazánka, řekla bych, takové poměrně ožehavé téma. Mnoho lidí jí nemůže přijít na chuť právě a jen kvůli představě celeru samotného. A to je škoda. Já vám dám recept, který si zamiluje i zarytý odpůrce celeru.Pomazánku z celeru si připravíte doslova za pár minut a vaše chuťové pohárky zaplesají.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Celerová pomazánka

Ingredience na celerovou pomazánku

Množství: 4 porce

1/2 celeru (200 g)
1 střední mrkev (70 g)
2 lžíce majonézy (40 g)
3 lžíce bílého jogurtu (60 g)
1 stroužek česneku (5 g)
1 špetka soli (5 g)
1 špetka pepře (2 g)
100 g goudy
1 hrst čerstvých bylinek – pažitka, bazalka, petržel (10 g)


Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 10 minut

Co si budeme povídat. Celer má velmi specifickou chuť a vůni, která prostě nemusí sednout každému. Ale! Je to takové vitaminové zlatíčko, které si můžete dopřát během celého roku a není s ním velký problém ho uskladnit. Není náročný. Celer doma chcete! Taky se o něm píše, že je to přirozené afrodisiakum… Kolik takových dárků najdete takhle jednoduše v lednici?

Pokud nevíte, jak na celer, tak je právě celerová pomazánka dobrým způsobem, jak zjistit, že je vlastně moc dobrý.

Celerová pomazánka

Celerovku připravíte naprosto raz dva. Celer a mrkev, opláchneme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy. Přidáme majonézu, bílý jogurt a také trošku soli a pepře a přimícháme také čerstvé bylinky, které dodají chuť a hlavně dodají do jinak ne příliš výrazné pomazánky barvu. Přidáme také najemno nastrouhaný sýr – například goudu nebo čedar.

Pomazánku můžeme doladit do kyselejší chuti troškou citronu, popřípadě do chuti více slané majonézou (zde ale pak opatrně se solí).

Pomazánka je hotová. Krásně se hodí na čerstvý chléb nebo celozrnnou housku, bagetku. Pomazánku krásně využijete například na studenou večeři nebo na svačiny. Dalších 190 receptů na svačiny najdete v naší Velké svačinkové bichli.

Dobrou chuť.
Pája

PS. Tipy na další pomazánky najdete v sekci Pomazánky.