Jednou za čas mívám takové svoje periody…jídelní. Měla jsem například periodu špenátovou, kdy jsem téměř každý den pojídala špenát, nebo pak polévkovou, kdy jsem jedla vývary nebo krémy (polévkové) k snídani, obědu, večeři…a tak dále a tak dále. 

Ted mám avokádové období a uvidíme, jak dlouho to vydrží. Velké popularity to u Čubího muže nedosáhlo a když vidím, jak se mu nad tím krabatí nos nelibostí, tak… no uvidíme….zas ale starého psa novým kouskům….

Nejvíc nejjednodušší varianta co s avokádem je taková, že si ho prostě jen nakrájíte s troškou másla na chléb a posolíte.

Já vám ale představím daleko propracovanější variaci – no popravdě je také velmi jednoduchá a vlastně na ní není co k vidění…vábně to nevypadá, ale chutná bohovsky mangově.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Avokádová pomazánka

Ingredience na avokádovou pomazánku

Množství: 2 krajíce....bohatě namazané

1 avokádo
½ menší cibule
1 vrchovatá lžíce kysané smetany či jogurtu, pro hříšníky majonézy
Sůl, pepř
1 malá lžička citrónové šťávy

TIP (krátké & poučné video): Přemýšlíte nad tím, co jíte? A taky občas jako já skočíte na lep nějakému super zdravému trendu? Mrkněte na krátké video (pořad Rozum v troubě) a pojďte se taky trochu vzdělat. #obchodnicisezdravim

Postup přípravy

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Celkový čas: 10 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Vydlabejte avokádo (z nějakého důvodu mu často říkám mango :))))))))) Nechápu to, ale je to tak. Takže vydlabané AVOKÁDO si rozmačkejte vidličkou, přidejte na jemno nakrájenou cibulku, kysankou smetanu, nebo majonézu, nebo jogurt.…podle chuti, opepřete, osolte a malinko přijdete citrónovou šťávu.

Pomazánku z avokáda napatlejte na chleba, zavřete oči (vypadá to jak blitka) a vychutnávejte avokádo-ráj.

Vaše Čubička