Tentokrát si pro vás paní Čuba připravila opravdu pravou a zaručeně krabí pomazánku, kterou mnoho z vás zná a má rádo. Tohle paní Čubu vždycky tahalo za jazyk a uši, říct zrovna o krabí pomazánce, že je krabí, protože procento krabího masa je tam zaručeně přesně 0% a všichni to ví.
Kdyby se nám totiž do ruky dostal třeba celý krab, nebo aspoň jeho masíčko, asi bychom ho neznásilňovali majonézou, mrkví a jinými dobrotami, ale dali si prostě kraba.

Hlavní fotka k receptu Čubina klasická krabí pomazánka

Ingredience


1 balení krabích tyčinek
1 větší mrkev
2 lžíce majonézy
1 lžíce bílého jogurtu
1 lžička šťávy z citronu
Sůl
Pepř

Množství: 4-6 krajíčků


Kratičký dotazník + soutěž

Pod pokličkou našich kuchyní aneb pojďme se inspirovat

Cílem je zjistit, co nám v kuchyni nejvíc pomáhá a co bychom si rádi pořídili. 15 z vás navíc získá dáreček – roztomilou Čubičkovou formičku na cukroví z limitované edice 30ti kousků, které mi vyrobila firma Dilna 3D.


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 10 minut

No a teď tedy k receptu. Na krabí pomazánku budete potřebovat 100% krabí tyčinky vyrobené dost pravděpodobně z tresky, rozhodně ale Čuba doporučuje nečíst složení na obalu tyčinek a nekazit si tak předem chuť. Značka ideál je tyčinky nastrouhat, což se většinou povede, když jsou ještě polozmrzlé. Kdo stejně jako paní Čuba narazí na chlazené tyčinky, tak má docela smůlu, takže tyčinky nakrájí dle libosti. Ony se ty kousky stejně tak nějak samy rozpadnou.

„Krabí“ maso máme, takže teď už stačí je přihodit jednu větší nastrouhanou mrkev.

Přichází nejzásadnější část celého receptu a to dochucování. Čuba  dává dvě vrchovaté lžíce majonézy a jednu vrchovatou lžíci bílého jogurtu (Ale jde to i čistě jen z jogurtu. To ovšem nesmí vědět Čubí muž, který by byl bez majonézy smutný). Jemně opepříme a přidáme krapet šťávy z citronu. Stačí jen malá lžička.

Všechno hezky promícháme, ochutnáme, popřípadě dosolíme.

A to je všechno.

Servírujeme na bagetce či čemkoliv podle vůle.