Tvarohová pomazánka s ředkvičkami a pažitkou je skvělou pomazánkovou klasikou do příjemných jarních nebo letních dnů, kdy si chcete dát něco lehkého a přitom se příjemně najíst.

Pomazánky obecně jsou skvělou sváčou ale i jednoduchou rychlou večeří, kterou připravíte během pár minut. Pokud byste hledali více pomazánkové inspirace, mrkněte se do kategorie Pomazánky.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tvarohová pomazánka s ředkvičkami a pažitkou

Ingredience na tvarohovou pomazánku s ředkvičkami a pažitkou

Množství: 4 porce

1 polotučný tvaroh (250 g)
1 špetka soli (3 g)
4 ředkvičky (50 g)
1 hrst čerstvé pažitky (10 g)
1 lžíce mléka (10 ml)
2 jarní cibulky (30 g)


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 10 minut

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami a pažitkou je asi tou nejjednodušší pomazánkou, kterou si dovedu představit. A i přes to, nebo možná právě proto, je také tak oblíbená. Nejlépe se chodí do teplejších dní, kdy krásně osvěží a nezacpe nás jako nějaký pořádný nášup jídla.

Čistá chuť tvarohu společně s výraznými ředkvičkami a pažitkou jsou naprostou klasikou a společně s dobrým pečivem vykouzlí jednoduchou snídani, svačinu nebo třeba i večeři.

Příprava pomazánky

Do misky si dáme tvaroh společně s troškou mléka na zjemnění. Nejlepší je tvaroh ve vaničce, který se dobře rozmíchá, takže hlavně nesahejte po tvarohu tvrdém, který spíše využijete třeba do buchet nebo na knedlíky.

Tvaroh osolíme, přidáme k němu najemno nasekané ředkvičky, jarní cibulku a také pažitku. Vše promícháme a pomazánka je na světě.

Nejlepší je s dobrým čerstvým chlebem nebo třeba bagetou. Já k ní miluji čerstvá rajčátka a ještě trošku čerstvého mléka do skleničky.

Ať vám chutná!
Pája

PS.: Pro další pomazánkové recepty se podívejte do kategorie Pomazánky.