MIlujete olomoucké syrečky? Pokud z nich máte respekt a příliš vám nevoní, mám tu pro vás něco! Geniální tvarůžková pomazánka vás naprosto položí na lopatky… A to ne smrady, ale tím, jak je skvělá, skvělá skvělá.

Důkazem, že je opravdu pro každého je především to, že ji doslova sež..la i moje milovaná polovička, která je v jídle velmi konzervativní a zrovna tvarůžkům příliš neholduje.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Geniální tvarůžková pomazánka

Ingredience na tvarůžkovou pomazánku

Množství: 4 porce

100 g olomouckých tvarůžků (syrečků)
2 vrchovaté lžíce tvarohu (80 g)
1 lžíce másla (30 g)
3 stonky jarní cibulky (100 g)


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 10 minut

Olomoucké tvarůžky

Olomoucké tvarůžky nebo taky syrečky mají velice specifickou chuť a chápu, pokud někomu nemusí příliš vonět. Co si budeme povídat, není to zrovna příliš společenský sýr. To ale nic nemění na tom, že je chuťově vynikající a také není tučný!

Já bych je klidně mohla jíst pěkně povolené při pokojové teplotě s dobrým chlebem a máslem a čerstvou cibulí, ale to bych musela žít izolovaně. Ach jo.

Proto pak lze syrečky zakamuflovat do pomazánky (kde je vlastně taky jen máslo, cibule a tvaroh navíc), ale která je přijatelnější a chuťově úplně božská. Jdeme na ni.

Geniální tvarůžková pomazánka

Stačí vlastně pár vět.

Tvarůžky by měly mít pokojovou teplotu, aby chutnaly nejlépe. Můžeme je buď rozmačkat vidličkou nebo je nakrájet na drobno.

Tvarůžky promícháme s tvarohem a rozměklým máslem a přidáme také nadrobno pokrájenou jarní cibulku (nebo třeba medvědí česnek).

A to je všechno. Teď už jen dobré pečivo a třeba trošku dobrých rajčat a naprosto dokonalá dobrota je na světě!

Vaše Pája

PS: Pro další pomazánkovou inspiraci mrkněte na kategorii Pomazánky, 30 skvělých pomazánkových receptů také najdete v naší kuchařce Velká svačinková bichle.