Za voňavými křehkými a lahodnými muffiny by se nejeden otočil. A co takhle klasika, kterou mé oblíbené banánové muffiny s čokoládovými pecičkami bez sporu jsou? Máte je také rádi? Pokud pochybujete, tak si je pojďte společně se mnou zamilovat.


Recept vznikl ve spolupráci s online farmářskými trhy Scuk.cz, Pukky Nature a Kukyno.


Pokud se vám taky často stává, že zapomenete na banány a krapet vám začnou černat, máte vlastně vyhráno! Dobře vyzrálé banány, které jsou po oloupání krásně žluté a měkké jsou totiž pro přípravu muffinů nejlepší. Hotovo budete mít raz dva a recept je také vhodný na přípravu s dětmi. Vše smícháte v jedné míse s malými pomocníky po boku. 🙂

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Banánové muffiny

Ingredience na banánové muffiny

Množství: 12 větších muffinů

3 celá vajíčka (150 g)
100 g másla
3 zralé banány (300 g)
100 ml vlažného polotučného mléka
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce cukru (20 g)
1 hrst čokoládových peciček
1 špetka skořice


CO KUCHTIT ZÍTRA?

Problém vyřešen, mrkněte na naší kuchařku Velká svačinková bichle. Najdete v ní 190 receptů skvěle použitelných nejen na svačinky, ale i na snídaně nebo večeře! To je na každý (školní) den jiný recept! Koupit zde. #každýdenjinásváča


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut

Banánové muffiny patří do mezi ty recepty, které připravíme během pár chvilek a výsledek nasytí hladové a mlsné. Pokud si chcete opravdu dopřát a z obyč muffinů z banánů vytvořit něco ještě lahodnějšího a fakt výborného, tak zkuste přidat právě čokoládové pecičky (nebo i kousky čokolády) a také špetičku skořice. Je to osvědčená kombinace lety prověřená.

Těsto na muffiny

Banánové černoušky (nebo popř. hnědoušky) si oloupejte a vidličkou je rozmačkejte na kaši.

Do misky si rozklepněte vajíčka – bílek ale odeberte, později z něj budeme šlehat pěnu.

K rozmačkaným banánům přidejte žloutky, mléko, rozpuštěné máslo apostupně přisypte kypřicí prášekcukr a polohrubou mouku. Vše dobře rozmíchejte s banánem a jdeme na bílek, který do směsi vnese křehkost a nadýchanost. Přidáme také špetku skořice, která těsto krásně ovoní.

Bílky vyšleháme do pevného sněhu a přidáme postupně do směsi.

Nakonec přidáme čokoládové pecičky a plníme muffinové formičky těsně pod okraj. Těsto lehce stoupne a udělá čepičku.

Pečeme na 180°C přibližně půl hodiny, také jinak dokud nejsou muffíci nazlátlí.

Dobrou chuť!