Muffinů existuje tisíce druhů a je jen otázkou vaší představivosti, co jste schopni do malého kalíšku či zapékací formičky nakombinovat. Jsou muffiny slané, sladké, slano-sladké, pikatní, masové, sýrové, čokoládové, oříškové, ovocné…no prostě tyhle bobky dokážou člověka vždycky překvapit.

Nejčastější variantou, se kterou se setkáváme v kavárnách a obchodech je varianta čokoládový muffin. Čím to? Řekla bych že, je prostě nejjednodušší a naprosto vynikající varianta! A krom toho je to takové společenské jídlo, protože když jich uděláte víc, tak by byl hřích se o ně nerozdělit a neudělat radost někomu dalšímu.

Hlavní fotka k receptu Domácí čokoládové muffiny

Ingredience


220 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
2 vajíčka
3 lžíce hořkého kakaa
2 lžičky kypřícího prášku
125 g másla
100 ml mléka
150 g čokolády dle chuti (dávám mléčnou)  – asi 1 ½ balení

Množství: 16 středních muffinů


Kratičký dotazník + soutěž

Pod pokličkou našich kuchyní aneb pojďme se inspirovat

Cílem je zjistit, co nám v kuchyni nejvíc pomáhá a co bychom si rádi pořídili. 15 z vás navíc získá dáreček – roztomilou Čubičkovou formičku na cukroví z limitované edice 30ti kousků, které mi vyrobila firma Dilna 3D.


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Nadýchaného čokoládového muffíka si připravíte velmi jednoduše.

Do větší misky si dáte mouku, cukr, vajíčka, kakao, kypřící prášek, rozpuštěné máslo, mléko a všechno to promícháte do krémového těsta. Pokud by se vám těsto zdálo příliš tuhé, tak já to opatrně ředím ještě troškou mléka.

Poslední a nejvíce důležitá surovina se tam dává až na konec. Čokoládu si nasekejte na kostičky a vmíchejte do těsta. Pak už jen stačí plnit formičky tak do ¾ a péct na 200 °C asi půl hodiny nebo také jinak  – když do muffina píchnete špejličkou, tak už na ní nezůstane těsto.

Parádně se mi osvědčily silikonové formičky, ze kterých muffiny vyskakují samy a nepřipalují se. Docela dobrá zkušenost s plechem, ale tam už je riziko připálení daleko větší.

Potvrzeno Čubou, testováno na lidech!

PS. Někoho by mohlo napadnout, že místo másla by mohl použít olej nebo nějaký podezřelý margarím. Prosím, nedělejte to. Chuťově to bude úplně někde jinde a tělu tím taky nepomůžete.

PSS. Já jsem ještě při focení testovala skořicovo-jablečný cukr, který je na některých muffících vidět. Doporučuji! Moc dobré.