Věděli jste, že květen je ve znamení takzvané májové brynzy – nejjemnější, delikátní? Byl by hřích si z takové lahůdky něco nepřipravit. Proto se vrhneme po italské rizotové klasice a uvidíte, že to bude naprosto báječný zážitek. Brynzové rizoto je skvost.
Krémová brynzová polévka
Věděli jste, jak výtečná dokáže být brynzová polévka? Jemná krémová chuť brynzy dokáže na talíři vytvořit opravdovou dobrotu.
Slaný koláč s brynzou
Slaný koláč s brynzou ještě lehce teplý je labůžo pro tělo a dušičku a nikdy mě nezklame. Poslední dobou se u mě na slané koláče nedostává příliš mnoho času, což je velká škoda, protože jejich příprava je vlastně dost jednoduchá a výsledky vždycky příjemně překvapí. Pokud i vy jste milovníky brynzy, zkuste tuhle lahodu a uvidíte, že vám za to i ostatní strávníci budou trhat ruce :).
Halušky s bryndzou a slaninou
Pokud se v Čechách vedou spory o to, které je naše národní jídlo, tak u našich slovenských bratří bych řekla, že můžeme hovořit jednoznačně o haluškách s bryndzou jakožto o národním klenotu. Jak jste na tom vy? Máte je rádi? Znáte místo, kde halušky s bryndzou umí připravit opravdu dobře, že se za ušima olizujete?