Tak nějak se moc nepovažuji za těstovino-mila a pokud možno se jim vyhýbám. Popravdě ani nevím, kdy tento částečný odpor k těstovinám začal svazovat moje chuťové poháry a proč jim nenechávám úplně dobrovolný průchod zažívací trubicí. Nicméně vždycky je nějaká výjimka, která potvrzuje pravidlo, takže ve své podstatě existují asi dva recepty na těstoviny, které považuji za vrchol kulinářské erotiky.

Jedním z nich jsou právě linguine – těstoviny s lososem a melounem. BRR meloun? Vůbec! Je to totální lahoda a každý, kdo je kdy pozřel, už nechtěl nikdy nic jiného. V omáčce se spojují chutě jemně sladkého melounu, uzeného lososa, chuťově výrazné slaniny a do toho vás plácne po prdeli chuť rajčat, které ale zjemňuje smetana. Musí se to zažít.

Je pravda, že recept není právě ten nejlevnější a dělat ho jen pro dva jedlíky se moc nevyplatí, takže to berme i jako jídlo značně společenské a rozhodně ho nepřipravujte, pokud se řídíte heslem „Host do domu, hůl na něj.“

Hlavní fotka k receptu Čubiččina lososovo-melounová těstovinová dobrota

Ingredience


Těstoviny linguine
6 plátků melounu (oranžový nebo žlutý)
150 g lososa
150 g slaniny
250 g rajčatového pyré
200 g gran cuciny nebo smetany
½ cibule

Množství: 4 porce


Kratičký dotazník + soutěž

Pod pokličkou našich kuchyní aneb pojďme se inspirovat

Cílem je zjistit, co nám v kuchyni nejvíc pomáhá a co bychom si rádi pořídili. 15 z vás navíc získá dáreček – roztomilou Čubičkovou formičku na cukroví z limitované edice 30ti kousků, které mi vyrobila firma Dilna 3D.


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Pojďme se tedy těstovině podívat na zoubek. Celá příprava je velmi jednoduchá a vlastně i rychlá.

Do větší pánve vhodíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme dozlatova. Následovat bude na kostičky nakrájený meloun a také uzený losos. Necháme asi dvě minuty prohřát a celé to zalijeme rajčatovým pyré a smetanou. Jemně opepříme a necháme provařit asi tak 10 minut. Mezitím se aspoň můžeme vrhnout na vaření linguín. Ono by to popravdě asi šlo i s normálními spagethami, jenže prostě linguiny jsou takové lepší a krásně se kroutí!

Takže když už máme uvařené a scezené těstoviny, smícháme je s omáčkou, necháme tak minutku ještě společně provařit a podáváme.

Uvidíte, že i vy podlehnete.

Vaše paní Čuba