Tyto vynikající netradiční těstoviny v lososovo-melounové omáčce jsou něco tak neskutečně dobrého, že i já jakožto osoba těstoviny nemilující, jsem z toho naprosto paf.Přesněji vzato jde o těstoviny linguine. V omáčce se spojují chutě jemně sladkého melounu, uzeného lososa, chuťově výrazné slaniny a do toho vás plácne po prdeli chuť rajčat, které ale zjemňuje smetana. Musí se to zažít.

Je pravda, že recept není právě ten nejlevnější a dělat ho jen pro dva jedlíky se moc nevyplatí, takže to berme i jako jídlo značně společenské a rozhodně ho nepřipravujte, pokud se řídíte heslem „Host do domu, hůl na něj.“

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Vynikající netradiční těstoviny v lososovo-melounové omáčce

Ingredience těstoviny v lososovo-melounové omáčce

Množství: 4 porce

350 g těstovin linguine
6 plátků melounu (oranžový nebo žlutý) (300 g)
150 g uzeného lososa
150 g slaniny
250 g rajčatového pyré
200 g gran cuciny nebo smetany
½ cibule (35 g)


Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Pojďme se tedy těstovině podívat na zoubek. Celá příprava je velmi jednoduchá a vlastně i rychlá.

Do větší pánve vhodíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme dozlatova. Následovat bude na kostičky nakrájený meloun a také uzený losos. Necháme asi dvě minuty prohřát a celé to zalijeme rajčatovým pyré a smetanou.

Jemně opepříme a necháme provařit asi tak 10 minut. Mezitím se aspoň můžeme vrhnout na vaření linguín. Ono by to popravdě asi šlo i s normálními špagetami, jenže prostě linguiny jsou takové lepší a krásně se kroutí!

Takže když už máme uvařené a scezené těstoviny, smícháme je s omáčkou, necháme tak minutku ještě společně provařit a podáváme.

Uvidíte, že i vy podlehnete.

Vaše Pája