Mražené jogurtové jednohubky
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/sladkosti/mrazene-jogurtove-jednohubky/
Nanuky, sorbety, semifredda, tříště a ještě mnoho dalšího nás zachraňuje v letních dnech. Co když ale nestíháte a chcete něco připravit raz dva? Mražené jogurtové jednohubky jsou tu!
Mražené jogurtové jednohubky připravíte za pár chvilek a budete na ně potřebovat jen pár ingrediencí.
Ingredience na mražené jogurtové jednohubky
Množství: 6 porcí500 g bílého jogurtu
1 lžíce medu (20 g)
Na ozdobení
100 g jahod
3 lžíce ořechového másla (60 g)
1 hrst oříšků (50 g)
1 hrst lyofilizovaného ovoce
Postup přípravy
Doba vaření: 240 minut
Celkový čas: 250 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Mražené jogurtové jednohubky jsou velmi vděčné na přípravu, protože s nimi není tolik práce jako například s přípravou smetanové zmrzliny nebo semifredda.
Vystačíme si vlastně jen s bílým jogurtem, sladidlem v podobě medu, javorového sirupu, čekankového nebo i cukru… prostě dle libosti.
Základ jednohubek
Zde vlastně není moc o čem složitě psát. Do bílého jogurtu vmícháme med a připravíme si nádobu cca 20 x 30 cm velkou a vyložíme ji pečicím papírem. Na něj rovnoměrně rozprostřeme jogurt a jdeme zdobit.
Co se hodí na zmrzlinové jednohubky
Výborné je jogurt hezky odekorovat rozpuštěným ořechovým máslem, které pak špejlí můžeme roztahat po celé ploše.
Dokonalé jsou s čerstvým ovocem, které do jogurtu očištěné prostě jen poklademe.
Nakonec přidáme ještě nasekané ořechy a pro opravdové fajnšmekry můžeme dát i nasekanou čokoládu.
Takto připravenou směs necháme pořádně zatuhnout v mrazáku a jakmile je úplně zmrzlá, můžeme ji nasekat a servírovat.
Je to opravdová rychlá letní jednohubka, která vás krásně osveží.
Dobrou chuť
Pája
Líbí se vám recept na mražené jogurtové jednohubky? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bílý jogurt, jahody, med, ořechové máslo, ořechy, pistácie