Byla jednou jedna ryba, která si tak pěkně migrovala řekou do moře a pak zase zpátky, až ji jednoho dne ulovil nějaký pan mlsný, který si řekl, že její růžové masíčko bude určitě i za syrova velká dobrota. Mlsoň měl pravdu.

Maso z lososa je veliká dobrota a když se pěkně ještě vyšperkuje pár drobnostmi, dostane na stůl lahodu, který se vám na jazýčku rozpustí a budete si taky přát pohodit si ploutvičkou.

Dokonalé věci nepotřebují žádné speciální zahazování kýblema koření a jiných nesmyslů. Což je přesně případ lososového tataráku.

Hlavní fotka k receptu Lososový tatarák

Ingredience


200 g čerstvého lososa
1/2 červené cibule
Šťáva z 1/4 citronu
Lžíce olivového oleje
Lžíce kapar
2 střední bagetky

Množství: 2 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 25 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Na přípravu lososového tataráku budete potřebovat vlastně hlavně a především čerstvý kousek lososa, který je dobré si pečlivě očistit od šupinek a přebytečného tuku.

O tom, jak je super zážitek mít na zadní části hltanu přilepenou šupinku, by paní Čuba mohla vyprávět.  Člověk pak v záchvatu šílenství vydává zvuky, jako když nějaké zvíře sežere chuchvalec chlupů. Voda většinou nepomáhá, jídlo kolem toho jen tak bezradně prosviští. Ono to časem přejde, ale příjemný to není ani omylem.

No ale zpět k lososovi. Lososa si nakrájíme na velmi drobné kostičky a v misce ho smícháme se šťávou z cca ¼ citronu. Na malinké kostky si nakrájíme  půli červené cibulky (většinou se dává šalotka, ale Čuba je rebel) a přidáme i lžíci kapar. Ty Čuba ještě krájí na menší kousky, ale není to nutnost.

V tuhle chvíli už je nejvyšší čas rozpálit troubu a dát do ní na plátky nakrájenou bagetku.

Lososa si pěkně smícháme se všemi ingrediencemi a přidáme sůl dle chuti, přelejeme lžičkou dobrého olivového oleje, opepříme a podáváme na křupavých bagetkách.

Čuba doporučuje zapíjet bílým vínem.

Dobrou chuť