Kdybych těstoviny s cuketou a krevetami měly díky své chuti a vůni schopnost teleportovat někam pryč, určitě by mě přenesly někam k moři, kde bych si hodila pařáty na stůl a nechala se ovívat vlhkým mořským vzdouškem.

Bohužel jídlo teleportovat zatím neumí, takže si budeme muset vystačit jen s tou chutí a vůní, která ale podobnou hawaii udělá aspoň v našem žaludku a rozvrní chuťové pohárky do nepříčetného blaha.

Recept je velmi jednoduchý a zvládnete ho levou zadní.

Ingredience


1 menší cuketa
Hrst loupaných krevet
2 porce těstovin (linguine nebo spagethi)
1 stroužek česneku
Sůl
Pepř
(Smetana)

Množství: 2 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 25 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Nechte si ve větším hrnci vařit vodu na těstoviny – ideálně ploché italské těstoviny linguine nebo i spagethi jsou moc dobré.  Nechte je vařit tak, abyste je nenechávali někde delší dobu odstáté. Slepily by se a nebylo by to ono.

Vezměte si jednu menší cuketu a pečlivě ji očistěte či úplně oloupejte (já tam tu slupku většinou nechávám klidně i celou). Rozpalte si lžičku olivového oleje na pánvi a přihoďte do něj stroužek celého česneku. Ten nechte chvilku zasmažit, aby zezlátnul. Olej díky němu dostane slabý česnekový nádech. Cuketu pak vhoďte do oleje a opečte dozlatova a měkka. Zatím ji ale nesolte, aby nepustila šťávu!

Když už je cuketa takto osmahlá, přihoďte k ní hrst loupaných krevet a celé nechte klidně na prudším ohni vařit další 3-4 minuty. Opepřete a osolte. Cuketa sice pustí šťávu, ale to se během chvíle vyvaří.

Pokud si hlídáte linii, tak už dál ani nečtěte a směs cukety s krevetami smíchejte v pánvi s těstovinami a podávejte hezky začerstva.

Kdo je gurmán, čte dál. Cuketa nám pustila šťávu a je na čase přidat do směsi skleničku smetany. Tu necháme probublat a do této omáčky hodíme těstoviny, promícháme a podáváme hladovým strávníkům.

Doufám, že i vy budete mít hned o trochu letnější pocit!