Paní Čuba zas jednou utrácela jako smyslů zbavená a v tašce si z nákupů krom mnoha naprosto nepotřebných věcí nesla i lososa. „Co s tím klukem ušatým jen udělám?“ říkala si. Najednou ji napadlo, že by mu slušelo trochu aluminia, petržele a česneku.

 

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Zapečený losos s česnekem a petrželí

Ingredience

Množství: 2 porce

Filet z lososa i s kůží
Čerstvá petržel
2 stroužky česneku
Sůl, pepř
Olivový olej
Alobal


TIP: Chystám něco velkého, e-Kuchařku plnou svačinových receptů! Na každý školní den 1 recept, ale nikde není psáno, že se svačí jen ve školách.

Svačina je důležitou součástí zdravého životního stylu i pro dospělé. Přihlaš se k odběru nových receptů (1x týdně) a dozvíš se i o spuštění zvýhodněného předprodeje! Klikni sem. #svacanakazdyden

Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 30 minut

Pana lososa čapla za ploutev, osolila ho, opepřila taky trochu. Promasírovala ho všech stran nastrouhaným česnekem a poctivě zasypala čerstvou petrželí. Jelikož je losos sám o sobě taková trošku cvalíkoidní ryba, pokapala jo jen málo olivovým olejem, celé tu nádheru zabalila do alobalu a asi na 200°C nechala milého lososa potrápit v troubě cca půl hodiny.

Jako přílohu si k lososovi dala bramborovou kaši. Ta měla být původně jen vařeným bramborem, ale jelikož je současná kvalita konzumních brambor naprosto skandální a jejich konzistence po uvaření připomíná hrad Trosky, byla nucena je tedy rozmačkat, omáslovat a omlékovat.