Paní Čuba zas jednou utrácela jako smyslů zbavená a v tašce si z nákupů krom mnoha naprosto nepotřebných věcí nesla i lososa. „Co s tím klukem ušatým jen udělám?“ říkala si. Najednou ji napadlo, že by mu slušelo trochu aluminia, petržele a česneku.

 

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Zapečený losos s česnekem a petrželí

Ingredience

Množství: 2 porce

Filet z lososa i s kůží
Čerstvá petržel
2 stroužky česneku
Sůl, pepř
Olivový olej
Alobal

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 30 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Pana lososa čapla za ploutev, osolila ho, opepřila taky trochu. Promasírovala ho všech stran nastrouhaným česnekem a poctivě zasypala čerstvou petrželí. Jelikož je losos sám o sobě taková trošku cvalíkoidní ryba, pokapala jo jen málo olivovým olejem, celé tu nádheru zabalila do alobalu a asi na 200°C nechala milého lososa potrápit v troubě cca půl hodiny.

Jako přílohu si k lososovi dala bramborovou kaši. Ta měla být původně jen vařeným bramborem, ale jelikož je současná kvalita konzumních brambor naprosto skandální a jejich konzistence po uvaření připomíná hrad Trosky, byla nucena je tedy rozmačkat, omáslovat a omlékovat.