Paní Čuba zas jednou utrácela jako smyslů zbavená a v tašce si z nákupů krom mnoha naprosto nepotřebných věcí nesla i lososa. „Co s tím klukem ušatým jen udělám?“ říkala si. Najednou ji napadlo, že by mu slušelo trochu aluminia, petržele a česneku.

 

Ingredience


Filet z lososa i s kůží
Čerstvá petržel
2 stroužky česneku
Sůl, pepř
Olivový olej
Alobal

Množství: 2 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 30 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Pana lososa čapla za ploutev, osolila ho, opepřila taky trochu. Promasírovala ho všech stran nastrouhaným česnekem a poctivě zasypala čerstvou petrželí. Jelikož je losos sám o sobě taková trošku cvalíkoidní ryba, pokapala jo jen málo olivovým olejem, celé tu nádheru zabalila do alobalu a asi na 200°C nechala milého lososa potrápit v troubě cca půl hodiny.

Jako přílohu si k lososovi dala bramborovou kaši. Ta měla být původně jen vařeným bramborem, ale jelikož je současná kvalita konzumních brambor naprosto skandální a jejich konzistence po uvaření připomíná hrad Trosky, byla nucena je tedy rozmačkat, omáslovat a omlékovat.