Opakování je matka moudrosti a úplně chápu, jestli vás s tím někoho můžu štvát. Nicméně si zopakujme, že v jednoduchosti je krása a v jídle to platí dvojnásob. Splácat dohromady deset druhů koření, zalít to maggi a ještě to třeba celé dodělat kečupem zvládneme všichni….no a výsledky jsou většinou totální chuťové orgie, kdy náš jazýček neví, jestli jí králíka na smetaně, buřty s pivem nebo borůvkové knedlíky. Ale dost mrmlání a zpět k receptu na krkovičku v bylinkovo – hořčičné marinádě.

Ingredience


4 plátky krkovice
Lžíce dijonské hořčice
Lžíce olivového oleje
Bazalka
Oregano
2 stroužky česneku
Sůl

Množství: 4 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 25 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Krkovičku mám já, paní Čuba, tuze ráda, ale je samozřejmě možné použit třeba i kuřecí maso.  Maso si naložíme do marinády, která je připravená ze lžíce dijonské hořčice, lžíce olivového oleje, lžičky bazalky, oregana, dvou stroužků česneku a soli.

Marinádu do masa vetřeme a necháme ideálně pár hodin odstát. Krkovičku či něco tomu podobného pak před přípravou necháme aspoň půl hodinu odležet při pokojové teplotě a následně smažíme na pánvi nebo pečeme na grilu.

Jakmile je maso hotové, nechte mu ještě chvilku času (1-2 minutky), aby se maso stačilo povolit a dopřálo vám jeho plnou chuť.

Gurmánství v duši, paní Čuba