Opakování je matka moudrosti a úplně chápu, jestli vás s tím někoho můžu štvát. Nicméně si zopakujme, že v jednoduchosti je krása a v jídle to platí dvojnásob. Splácat dohromady deset druhů koření, zalít to maggi a ještě to třeba celé dodělat kečupem zvládneme všichni….no a výsledky jsou většinou totální chuťové orgie, kdy náš jazýček neví, jestli jí králíka na smetaně, buřty s pivem nebo borůvkové knedlíky. Ale dost mrmlání a zpět k receptu na krkovičku v bylinkovo – hořčičné marinádě.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Krkovice v bylinkovo – hořčičné marinádě

Ingredience na krkovici v bylinkovo – hořčičné marinádě

Množství: 4 porce

4 plátky krkovice
Lžíce dijonské hořčice
Lžíce olivového oleje
Bazalka
Oregano
2 stroužky česneku
Sůl

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 25 minut

Krkovičku mám já, paní Čuba, tuze ráda, ale je samozřejmě možné použit třeba i kuřecí maso.  Maso si naložíme do marinády, která je připravená ze lžíce dijonské hořčice, lžíce olivového oleje, lžičky bazalky, oregana, dvou stroužků česneku a soli.

Marinádu do masa vetřeme a necháme ideálně pár hodin odstát. Krkovičku či něco tomu podobného pak před přípravou necháme aspoň půl hodinu odležet při pokojové teplotě a následně smažíme na pánvi nebo pečeme na grilu.

Jakmile je maso hotové, nechte mu ještě chvilku času (1-2 minutky), aby se maso stačilo povolit a dopřálo vám jeho plnou chuť.

Gurmánství v duši, paní Čuba