Jaro, léto, pohoda, sluníčko, prosluněné jahůdky…to je prostě pohoda. K tomu se naprosto bezvadně hodí tvarohové noky obalené v křupavé strouhance přelité jahodovou omáčkou. Ta vůně, ta chuť a lehkost je super. Pokud by bylo venku veliké horko, není vůbec problém nočky nechat vychladnout a podávat i se studenou jahodovou omáčkou. Dokonale to osvěží. Krom toho si k tomu dovedu i moc dobře představit i kopeček vanilkové zmrzliny :).

Na přípravu tvarohových noků nebudete potřebovat hodně času, takže klidně si před tím ještě hoďte nožky nahoru a konejte až ve chvíli, kdy budou hladovci hladoví a mlsná vás bude honit v kruzích.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tvarohové noky s jahodovou omáčkou

Ingredience na tvarohové noky s omáčkou

Množství: 20 nočků určitě

Na noky

250 g tvarohu
5 lžic krupice
Špetka soli
1 vejce

Na omáčku

1 vanička jahod – cca 300-400 g
Lžíce másla
Lžíce moučkového cukru

K ochucení

4 vrchovaté lžíce strouhanky
Lžíce másla
1 vanilkový cukr


Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 35 minut

Pražená strouhanka

Nejprve si pojďte osmažit strouhanku. Je pravda, že to není úplná nutnost, ale jelikož je to pak pěkně křupavé a dobré, věnujte tomu ten čas. Noky se vám za tento zlatavý kabátek odvděčí.

Na pánvi si rozpusťte máslo a přidejte strouhanku. Opékejte na středním plameni a promíchávejte, aby se strouhanka rovnoměrně opekla. Ke konci přidejte ještě vanilkový cukr nebo posypte lžící moučkového cukru.

Jahodová omáčka

Jahody nakrájejte a nechte společně s cukrem a máslem osmažit na pánvi. Většinou ještě přidávám tak dvě lžičky vody, aby jahody pěkně povolily a vytvořil se sosík. Směs rozmixujte, ale také to není nutnost. Můžete nechat jahody na kusy a omáčku prostě nechat na hulváta.

Noky

V misce smíchejte tvaroh s vajíčkem a přidejte špetku soli a 5 lžic krupice. Těsto není nejpevnější, takže noky po uvaření jsou velmi ale velmi křehké. Toho se neděste, je to můj záměr. (Pokud ale přeci jen strach máte a chcete nočky pevnější, tak přidejte více krupice, popřípadě i mouky).

Mé nové videorecepty můžete odebírat také na Čubím Youtube kanále!

Noky tvarujte dvěma lžícemi, jako je vidět na videu a vařte v bublajíjcí vodě 2-3 minuty. Uvařené je nechte chvilku odkapat a poválejte je ve sladké strouhance. Přelijte něžně omáčkou a jezte.

Je to lahoda a naprosto skvěle to voní!

Čuba

Něco dalšího sladkého na zub? Jukněte na Sladkou Čubu 😉