Vynikající super rychlý vepřový flamendr, se bezvadně hodí na oběd, kdy už vám hladové krky dýchají na záda a vy potřebujete něco okamžitě uvařit.
Nebudu si zde čechrat svá pírka, za to jak dobrý je to recept, ale vychválím zde rodinu naší milé Veru, která vepřový flamendr přivedla do naší domácnosti stejně jako další množství neskutečných dobrot.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Vepřový flamendr – vynikající super rychlý oběd

Ingredience na vepřového flamendra

Množství: 4 porce

700 g vepřové kýty
1 lžíce hladké mouky (25 g)
1 špetka soli (5 g)
2 cibule (200 g)
1 lžíce worcestrové omáčky (10 ml)
3 lžíce kečupu (50 g)
1 menší sklenice nakládané papriky (300 ml)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Vepřový flamendr

Nebudeme to příliš zdržovat, protože hladové krky začínají být nervózní a hladoví. Flamendr je opravdu velmi snadný a nikdo nebude zbytečně dlouho hladovět. Takže si klidně nechte vařit přílohu (např. brambory) a jdeme do akce.

Vepřovou kýtu si nakrájíme na drobné proužky, které osolíme a promícháme s hladkou moukou. Maso se tak bude krásně restovat a nepustí šťávu.

Cibule si nakrájíme na tenké plátky v ruce je promneme a rozdělíme tak, aby nám nezůstávaly větší kusy.

V pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje na které orestujeme nudličky masa. Chceme, aby nám zezlátly. Doporučuji použít co největší pánev, abychom maso mohli rozprostřít po celé ploše a maso tak mělo dostatek prostoru se orestovat opravdu zprudka a nepustilo šťávu. Maso vyjmeme z výpeku a přidáme ještě trošku olivového oleje.

Na tom osmažíme cibuli – zde už na středním plameni a pěkně do zezlátnutí.

Jakmile je cibule zezlátlá, přidáme k ní worcestrovou omáčku a také kečup. Necháme chvilku probublat a přidáme také nakládanou zcezenou červenou papriku kapii a zpět vrátíme i orestované maso.

Směs dobře promícháme popřípadě dosolíme, opepříme a máme to.

Vepřový flamendr je nejlepší s dobrými vařenými bramborami nebo třeba domácími hranolky.

Ať vám chutná
Pája

PS. Pro další super rychlé recepty mrkněte na kategorii Rychlovky na talíři.