Je možné, že pro někoho může být jednodušší a pohodlnější si koupit namražené cosi převlečené za bramborovou hranolku, hodit to do přepáleného oleje ve fritovacím hrnci nebo trouby a chrochtat si nad tím, jak jsou to dobré hranolky.

Ale jsem si jistá, že každého, kdo se aspoň jednou zakousl do domácí křupavoučké hranolky, minimálně hlodá svědomí, když hranolku podvede a je jí nevěrný s namraženinou.

Jako paní Čuba dávám přednost skutečné bramboře, osmažené v čistém oleji, která pěkně křupne a na nic si nehraje. Je pravda, že s tím musíte strávit asi o 10 minut víc času, než s převlečenou hranolkou, ale výsledek za to stojí.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Domácí hranolky

Ingredience

Množství: 4 porce

8 větších brambor
Sůl
Fritovací olej

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 20 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Technika dobré hranolky je jednoduchá. Nakrájejte si oškrábanou bramboru na vámi zvolený tvar  – hranolek, kostičku, měsíček, plátek… a velmi důkladně hranolky propláchněte studenou vodou tak, aby se z brambor uvolnil škrob. Opláchnuté hranolky pečlivě otřete například v útěrce nebo papírovými kapesníky, aby ke smažení šly pěkně suché.

Pak už jen smažte na rozpáleném oleji do zlatavé barvy a usmažené hranolky nechte odkapat, nebo je nechte vysušit na papírových ubrouscích.

Nakonec hranolky osolte a s chutí konzumujte!

Paní Čuba