Je možné, že pro někoho může být jednodušší a pohodlnější si koupit namražené cosi převlečené za bramborovou hranolku, hodit to do přepáleného oleje ve fritovacím hrnci nebo trouby a chrochtat si nad tím, jak jsou to dobré hranolky.

Ale jsem si jistá, že každého, kdo se aspoň jednou zakousl do domácí křupavoučké hranolky, minimálně hlodá svědomí, když hranolku podvede a je jí nevěrný s namraženinou.

Jako paní Čuba dávám přednost skutečné bramboře, osmažené v čistém oleji, která pěkně křupne a na nic si nehraje. Je pravda, že s tím musíte strávit asi o 10 minut víc času, než s převlečenou hranolkou, ale výsledek za to stojí.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Domácí hranolky

Ingredience

Množství: 4 porce

8 větších brambor
Sůl
Fritovací olej


TIP: Chystám něco velkého, e-Kuchařku plnou svačinových receptů! Na každý školní den 1 recept, ale nikde není psáno, že se svačí jen ve školách.

Svačina je důležitou součástí zdravého životního stylu i pro dospělé. Přihlaš se k odběru nových receptů (1x týdně) a dozvíš se i o spuštění zvýhodněného předprodeje! Klikni sem. #svacanakazdyden

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 20 minut

Chceš posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáš pár dárečků! Klikni sem a vše se dozvíš.


Také by Ti mohlo chutnat:

Technika dobré hranolky je jednoduchá. Nakrájejte si oškrábanou bramboru na vámi zvolený tvar  – hranolek, kostičku, měsíček, plátek… a velmi důkladně hranolky propláchněte studenou vodou tak, aby se z brambor uvolnil škrob. Opláchnuté hranolky pečlivě otřete například v útěrce nebo papírovými kapesníky, aby ke smažení šly pěkně suché.

Pak už jen smažte na rozpáleném oleji do zlatavé barvy a usmažené hranolky nechte odkapat, nebo je nechte vysušit na papírových ubrouscích.

Nakonec hranolky osolte a s chutí konzumujte!

Paní Čuba