Broko-dýňo-květák zapečený v kari omáčce se sýrem zní podle názvu malinko jako kočko-pes, ale je to super vegetariánské jídlo, kterým se pěkně napucnete a svět vám bude hned připadat veselejší…a možná i trošku nafouklejší po pár hodinách…holt brukvovité rostliny jsou potvory nadýmavé.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Zapečená zelenina v sýrové kari omáčce

Ingredience

Množství: 4 porce na hlavní jídlo

Porce tak pro 4 lidi jako hlavní jídlo

1 květák
1 větší hlavička brokolice
½ hokkaido dýně větší popřípadě jiné dýně
Na omajdu
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
½ l mléka
Lžička pepře
Lžička soli
Vrchovatá lžíce kari
3 stroužky česneku

200 g chedaru- tj, čím víc, tím líp na posyp

 

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

A teď k receptu

Nejprve si propláchněte brokolici a květák a rozdělte je na středně velké růžičky….tak aby vám bylo příjemné si do nich kousnout. Růžičky můžete buď nechat pářit do poloměkka v pařáčku, nebo je nechte v horké vodě na několik minut změknout. Dýni pařit nemusíte, jen si ji nakrájejte na kostky.

Zelenina je připravená, teď kari omáčka.
Uděláme si jednoduchý bešamel  – tj. na zpěněném másle osmahneme mouku do jemného zlatavého nádechu a poté zalejeme mlékem a metličkou mícháme a mícháme, aby nebyly hrudky. Nechte na mírném ohni dojít k varu a přidejte pepř, sůl, kari a nadrcený česnek.
Do pekáčku si dejte pečící papír a vysypte promíchanou a jemně prosolenou zeleninu. Přelijte kari omáčkou a bohatě, ale opravdu bohatě zasypte sýrem. Pak už jen pečte v troubě předehřáté na 200°C a pečte asi 30 minut, než se udělá zlatavá krustička.
Dobrou chuť přeje Čubička