Dýňové placky, nebo spíš „bramboráky„, taky jinak dýňáky jsou skvělou alternativou klasických bramborových bramboráků. Jestliže máte rádi dýně a moc už nevíte, co s nimi, tak vřele doporučuji vyzkoušet a zamilovat se.

Když jsem si tento recept připravovala, tak jsem si vzpomněla na způsob, jakým se u nás doma – rozuměj u rodičů, dělají bramboráky. No ano, je pravda, že by se to asi více hodilo ke standardnímu bramboráku, ale jelikož těsto na smažení dostanete téměř stejné a příprava je stejná, tak to sem vlastně patří.

Třeba moje mamka když klade bramboráky na pánev, tak je nijak neuhlazuje, ale jen tak lážoplážo je trošku přejede vlnkovitě lžící. Jsou pak takové nadýchanější. Taťka ten zase bramborák uhlazuje úplně a přijde mi, že to pak víc křupe. Oba dva mají svůj nezaměnitelný bramborákový rukopis a oba je mám moc ráda.

Ingredience


½ dýně hokaido – nebo klidně i celá
1 větší brambora
2 stroužky česneku
1 menší cibule
Majoránka
Sůl
Pepř
2 vajíčka
2 vrchovaté lžíce hladké mouky

Množství: 2 větší porce určitě


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 55 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Ale teď k dýni.
Očistete si dýni od vnitří dužiny a semínek a pěkně ji celou umyjte. Já jsem dýňáky dělala asi z poloviny dýně hokaido. Dýni nastrouhejte najemno (to je trošku záhul na ruce, ale aspoň budete mít pěkně vyvinutý sval na ruce), přistrouhejte oškrábanou bramboru, stroužek česneku, menší cibulku a přimíchejte 2 vajíčka a asi 2 lžíce mouky. Okořeňte majoránkou, nebo jako já bazalkovým pestem….moc dobrá varianta!

Dýňáky by neměly pouštět tolik šťávy, ale kdyby přeci jen, tak jí odeberte třeba lžičkou.

Pak už jen smažte na nějakém dobrém rostlinném oleji (nebo klidně na sádle…pak to bude víc křupat) a podávejte s čímkoliv, co máte rádi.

Je to opravdu vynikající!

Vaše paní Čubička