Kuřecí prsa v jogurtové omáčce je jedna z mých úplně nejvíc nejoblíbenějších variant, jak si připravit kuřecí maso.

Hodně mě na tom baví, že když se nechá maso v marinádě opravdu pár hodin odležet, tak je pak úplně dokonale křehké a provoněné kořením (a můžeme si i naivně říkat, že to z něj vybouchalo všechna ta antibiotika a jiné dobroty, kterými nás masný průmysl krmí).

Jak si tedy připravit tento malý zázrak?

Hlavní fotka k receptu Kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Ingredience na kuřecí prsa v jogurtu


4 kuřecí prsa
1 bílý jogurt
1 lžička kari
1 lžička hořčice obyčejné a dijonské
2 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
Sůl

Množství: 4 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Na přípravu marinády budete potřebovat 1 vajíčko, bílý jogurt, lžičku kari, větší lžičku hořčice a lžičku dijonské, sůl a ideálně ještě dva stroužky česneku a lžíci hladké mouky. Celou marinádu pěkně rozmíchejte a dejte do ní plátky kuřecího masa. Nechte ho pospávat aspoň hodinu a pak už jenom pečte.

Pečení je vždycky největší drama. Bude tam krustička držet, jak moc se rozplizne? Ale vždycky se to nějak povede, i když je pravda, že to není úplná hitparáda, co se designu týče.

Nebojte, chuť to vynahradí 😉

Vaše paní Čuba