Kuřecí prsa v jogurtové omáčce je jedna z mých úplně nejvíc nejoblíbenějších variant, jak si připravit kuřecí maso.

Hodně mě na tom baví, že když se nechá maso v marinádě opravdu pár hodin odležet, tak je pak úplně dokonale křehké a provoněné kořením (a můžeme si i naivně říkat, že to z něj vybouchalo všechna ta antibiotika a jiné dobroty, kterými nás masný průmysl krmí).

Jak si tedy připravit tento malý zázrak?

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Ingredience na kuřecí prsa v jogurtu

Množství: 4 porce

4 kuřecí prsa
1 bílý jogurt
1 lžička kari
1 lžička hořčice obyčejné a dijonské
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
Sůl
Špetka kypřícího prášku


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Na přípravu marinády budete potřebovat 1 vajíčko, bílý jogurt, lžičku kari, větší lžičku hořčice a lžičku dijonské, sůl a ideálně ještě dva stroužky česneku a 2 lžíce hladké mouky a přidejte špetičku kypřícího prášku. Celou marinádu pěkně rozmíchejte a dejte do ní plátky kuřecího masa. Nechte ho pospávat aspoň hodinu a pak už jenom pečte. Nejlepší je maso opékat v dostatečném množství oleje na pánvi a na mírném plameni či jiném mírném stupni vaření.

Pečení je vždycky největší drama. Bude tam krustička držet, jak moc se rozplizne? Ale vždycky se to nějak povede, i když je pravda, že mnohdy to není úplná designová hitparáda, chuťově je to skvělé.

Nebojte, strávníkům to spolehlivě zachutná 😉

Vaše paní Čuba