Těsně po Velikonocích se vždycky všichni těšili, jak se budou cpát vajíčkovým salátem nebo vajíčkovou pomazánkou a pro mě to bylo nanejvýš odpudivé a nechápala jsem to. Ani pořádně nevím, proč jsem si vypěstovala takový odpor k vařeným vajíčkům a z vlastních předsudků nebo možná blbosti jsem se ochudila o takovou dobrotu, jaká je jednoduchá vajíčková pomazánka.

Poučení pro příště: nesuďte vejce podle smrádku a radši ho ochutnejte.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingredience na vajíčkovou pomazánku

Množství: 4 porce - 8 krajíců chleba

3 vajíčka (150 g)
60 g pomazánkového másla
¼ cibule (15 g)
1 stroužek česneku (5 g)
špetka soli (4 g)
špetka pepře (2 g)
lžíce pažitky (10 g)


Udělejte si radost téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Prohlédnout Velkou svačinkovou bichli

Skvěle poslouží i jako kupa inspirace na rychlé a lehké večeře nebo snídaně.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 25 minut

Jednoduchá vajíčková pomazánka je super jednoduchý a rychlý recept…Ostatně jako většina pomazánkových záležitostí, které mám fakt moc ráda.

Příprava

Uvařte si vajíčka natvrdo. Od prvního probublání je nechte vařit 10 minut a poté je nechte ještě před oloupáním chladit ve studené vodě, pokud chcete vajíčka co nejdříve ochladit a připravit z nich pomazánku.

Uvařená vajíčka nakrájejte, nebo nastrouhejte či vidličkou rozmačkejte. Přidejte pomazánkové máslo, cibulku a pažitku (pokud máte)  a celé promíchejte. Nezapomeňte prosoĺit a trochu opepřit a přidat také jemně prolisovaný česnek.

Není nic lepšího, než si tuhle pochoutku namazat na měkký čerstvý chleba s křupavou kůrkou.

Dobrou chuť přeje Pája

PS. Pro další inspiraci na dobré sváči se mrkněte na Velkou svačinkovou bichli.