Těsně po Velikonocích se vždycky všichni těšili, jak se budou cpát vajíčkovým salátem nebo vajíčkovou pomazánkou a pro mě to bylo nanejvýš odpudivé a nechápala jsem to. Ani pořádně nevím, proč jsem si vypěstovala takový odpor k vařeným vajíčkům a z vlastních předsudků nebo možná blbosti jsem se ochudila o takovou dobrotu, jaká je jednoduchá vajíčková pomazánka.

Poučení pro příště: nesuďte vejce podle smrádku a radši ho ochutnejte.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingredience na vajíčkovou pomazánku

Množství: 4 porce - 8 krajíců chleba

3 vajíčka (150 g)
60 g pomazánkového másla
¼ cibule (15 g)
1 stroužek česneku (5 g)
špetka soli (4 g)
špetka pepře (2 g)
lžíce pažitky (10 g)


Naše nová tištěná kuchařka Velká svačinková bichle se 190 recepty ve výhodném předprodeji už jen:

Koupit zde. #JeštěToStíháte
A začátkem prosince jí máte doma!


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 25 minut

Jednoduchá vajíčková pomazánka je super jednoduchý a rychlý recept…Ostatně jako většina pomazánkových záležitostí, které mám fakt moc ráda.

Příprava

Uvařte si vajíčka natvrdo. Od prvního probublání je nechte vařit 10 minut a poté je nechte ještě před oloupáním chladit ve studené vodě, pokud chcete vajíčka co nejdříve ochladit a připravit z nich pomazánku.

Uvařená vajíčka nakrájejte, nebo nastrouhejte či vidličkou rozmačkejte. Přidejte pomazánkové máslo, cibulku a pažitku (pokud máte)  a celé promíchejte. Nezapomeňte prosoĺit a trochu opepřit a přidat také jemně prolisovaný česnek.

Není nic lepšího, než si tuhle pochoutku namazat na měkký čerstvý chleba s křupavou kůrkou.

Dobrou chuť přeje Pája

PS. Pro další inspiraci na dobré sváči se mrkněte na Velkou svačinkovou bichli.