Vážně bych ráda tento salát nazvala nějak pěkně, elegantně, odpovídajícně…My jsme mu vždycky říkali Tamten salát a všichni věděli o co jde. Teď to budete vědět i vy, ale pokud budete mít nějaký milý pěkný název, tak sem s ním do komentářů. Nějaké jméno si ten salát zaslouží.

Pro mě je tamten salát takovou srdeční záležitostí – děláme si ho u maminky doma. Je to tradice a má to něco do sebe. Je v něm všechno, co k životu potřebujete – trocha zeleniny, nějaké ty proteiny, něco nezdravého (každý občas hřešíme) a dohromady je to žůžo bájo.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tamten salát – zeleninovo-majonézový salát

Ingredience na tamten salát

Množství: 4 porce

8 rajčat
1 salátová okurka
5 nakládaných okurek
150 g sýru eidam
200 g točeňáku nebo jiného podobného salámu
4 vajíčka natvrdo
2 papriky
1 menší bílý jogurt (150 g)
4 vrchovaté lžíce majonézy
Špetka pepře


TIP na vděčný vánoční dárek: V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Prohlédnout Velkou svačinkovou bichli

Skvěle poslouží i jako kupa inspirace na rychlé a lehké večeře nebo snídaně. #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 20 minut

Příprava tamtoho salátu je velmi jednoduchá a nezabere ani moc času. Je pravda, že je naprosto báječný za čerstva, ale víte, co já mám nejradši? Když se salát rozleží do dalšího dne a pustí šťávu, do které se dá namáčet chléb. Ale teď jdeme na přípravu.

Nejvíce času zabere příprava vajíček. Dejte je do vody se lžící octa a vařte je natvrdo. Tj. od bodu varu je nechte povařit aspoň 10 minut.

Mezitím si můžete očistit zeleninu (rajčata, papriku, okurku) a nakrájejte na příjemné kousky na skus.

Přikrájejte na kolečka nakládané okurky, nakostičkujte sýr a salám.

Opepřete, přidejte jogurt a majonézu. Ochutnejte, jestli je to dobré. 

Salát dosolte v případě potřeby. Nakonec přidejte nakrájené vajíčko a promíchejte.

Nejlépe salát chutná s čerstvým chlebem. Je to pro mě naprostá klasika. Více salátové inspirace případně najdete v kategorii (Ne) Zdravé saláty.

Dobrou chuť
Pája