Vážně bych ráda tento salát nazvala nějak pěkně, elegantně, odpovídajícně…my jsme mu vždycky říkali Tamten salát a všichni věděli o co jde. Teď to budete vědět i vy, ale pokud budete mít nějaký milý pěkný název, tak sem s ním do komentářů. Nějaké jméno si ten salát zaslouží.

Pro mě je tamten salát takovou srdeční záležitostí – děláme si ho u maminky doma. No dobrá, teď už i v naší casa dela Čuba, ale dát si ho pěkně doma u rodičů má něco do sebe. Je v něm všechno, co k životu potřebujete – trocha zeleniny, nějaké ty proteiny, něco nezdravého (každý občas hřešíme) a dohromady je to žůžo bájo.

Hlavní fotka k receptu Tamten salát – zeleninovo-majonézový salát

Ingredience na tamten salát


8 rajčat
1 salátová okurka
5 nakládaných okurek
150 g sýru eidam
200 g točeňáku nebo jiného podobného salámu
4 vajíčka natvrdo
2 papriky
1 menší bílý jogurt
4 vrchovaté lžíce majonézy
Špetka pepře

Množství: 4 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 20 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Nechte vařit vajíčka natvrdo (od bodu varu 10 minut). Mezitím si očistěte zeleninu (rajčata, papriku, okurku) a nakrájejte na vámi skousnutelné kousky. Přikrájejte na kolečka nakládané okurky, nakostičkujte sýr a salám. Opepřete, přidejte jogurt a majonézu. Ochutnejte, jestli je to dobré. Salát dosolte v případě potřeby. Nakonec přidejte nakrájené vajíčko a promíchejte.

Čerstvý salát s chlebem je boží….odleželý snad ještě lepší. Více salátové inspirace případně najdete v Čubkategorii (Ne) Zdravé saláty.

Dobrou chuť
Vaše Čubička