Kuřecí prsa jsou prostě a jednoduše vděčné maso. Dají se různě obalovat, smažit, péct, krájet, napichovat….také jinak s nimi můžete dělat psí (nebo možná spíš kuřecí) kusy a většinou se to vždycky povede. Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty, sýrem a slaninou jsou velmi vděčná lahůdka, kterou doporučuji všemi svými dvaceti prsty na všech končetinách. 

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty, sýrem a slaninou

Ingredience na plněná kuřecí prsíčka

Množství: 4 porce

4 kuřecí prsa (600 g)
100 g goudy v celku
4 sušená rajčata (40 g)
100 g anglické slaniny
Sůl
Pepř
Oregano


Udělejte si radost téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Prohlédnout Velkou svačinkovou bichli

Skvěle poslouží i jako kupa inspirace na rychlé a lehké večeře nebo snídaně.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Nejvíce legrace v rámci celého receptu si užijete při příprave prsní kapsy, do které budete dávat směs. Při prvním pokusu to jednoho může odradit, ale není na tom zase nic moc složitého a chce to jen cvik, aby kapsa byla pěkná a hlavně aby pak držela při sobě. Doporučuji tedy v první řadě plnit prsa střídmě a nepřecpávat je (jako to často dělám já).

Prsa si nařízněte tak, aby vznikla kapsa. Obě strany kapsy si trošku naklepejte.

Plnění

V mističce si připravte směs z nakrájené anglické slaniny, sýra a sušených rajčat. Pak už jen tuto směs opatrně napěchujte do kapsiček, které pak uzavřete pomocí párátek nebo napichovátek, aby se kapsa nepotrhala. Je to trošku řehole, ale výsledek za to stojí.

Pečení

Prsíčka zprudka osmažte na oleji po všech stranách (chtělo by se napsat po dvou, ale tak nějak se to občas kroutí do všech stran a celé je to takové buclaté).

Prsa pak nechte dotáhnout v troubě (150°C) přibližně na 10 minut.

Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty, sýrem a slaninou jsou výborná například s rýží nebo dobrými bramborami.

Dobrou chuť přeje Pája