Jestliže stejně jako my, Čubínci, máte kamarády, kteří trpí nějakým druhem netolerance (myslím samozřejmě jídelní, protože jinak máme kamarády velmi tolerantní), tak je pro vás recept na vepřovou panenku v krémově-jablečné omáčce naprostá trefa. Jídlo je totiž bezlepkové, bezlaktózové…nu není vegetariánské, ale dovedu si představit, že by se maso dalo nahradit tofu, ale zas až takový kámoš nejsem.

Ingredience


3 lžíce olivového oleje
500 g vepřové panenky
3 jablka
Šťá’va z ½ citronu
1 cibule
2 česnekové stroužky
1 plechovka kokosového krému
Sůl
Černý pepř

1 sklenička bílého vína

Množství: 2 královské porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Recept vám bude pod nosem vonět téměř od prvního momentu a až ho strávníkům naservírujete na talíř, budou si radostí a chutí utírat fousky.

Jak na to?

Vepřovou panenku si nakrájejte na kostky tak, aby byly pěkně na sousto (pro nás 3x3x3 cm ideál). Prosolte je a opepřete.
Očistěte si jablka a nakrájejte je na tenčí měsíčky, které přelijte šťávou z půlky citronu. Dodá to tomu pěkný říz…krom toho jablíčka nezhnědnou. Připravte si také na kostky cibuli a nadrcený česnek. Teď už to půjde pěkně zvesela a rychle.

Na rozpáleném oleji si nejprve opečeme vepřové kostky. 3-4 minuty úplně stačí, protože je pak ještě necháte probublat s omáčkou. Z výpeku si vyndejte maso a dejte do něj cibulku, kterou na mírném ohni přiveďte ke zlatavé barvě. Na poslední chvíli také přidejte česnek, aby se lehce ohřál, ale aby zároveň nezhořkl dlouhým smažením. Směs si odložte k opečenému masu a můžeme pokračovat.

Do pánve si přidáme lžíci oleje a osmažíme jablíčka pěkně dohněda. Jakmile začnou hnědnout, tak je přelijte vínem a nechte zpěnit. Minuta stačí. Přilijte také kokosový krém a jakmile začne bublinkovat, přidejte maso i s cibulí a česnekem.

Nechce na mírném ohni ještě 3-5 minut provařit, dochuťte solí či pepřem a podávejte. My jsme si dobrotu dávali s vařeným bramborem a zbylým vínem a nic už nám k životu nechybělo.

Mějte sladce krémově-jablečný den
Čubička