Kuřecí maso v kokosovo-rajčatové omáčce není žádná složitost, které by bylo potřeba se bát. Připraveno máte za chvilku a jídlo je dobrůtka na n-tou. Krom rychlosti a chutnosti tím taky nezačuníte moc hrnců (vlastně jen jeden) a jíst tuhle lahodu můžete s celou řadou příloh – to je prostě značka ideál.Nebudeme ztrácet čas dlouhým tlacháním, protože mnozí z nás určitě nemají času nazbyt (není nad mateřskou dovolenou a malinkého novorozence, ten vás naučí – vlastní zkušenost a ano jsem za to vděčná :).

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuřecí maso v kokosovo-rajčatové omáčce

Ingredience na kuřecí maso v kokosové omáčce

Množství: 4 porce

500 g kuřecích prsních řízků
1 plechovka sekaných rajčat (400 g)
1 menší rajčatové pyré (70 g)
1 kokosové mléko (400 ml)
2-3 stroužky česneku (10–15 g)
1 střední cibule (70 g)
Sůl (5 g)
Pepř
Olivový olej (nebo ještě lépe kokosový)

Příloha

Rýže (cca 240 g syrové)


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Nakrájejte si na nudličky kuřecí prsa. Na kostičky si připravte cibuli a nožem podrťte očištěný česnek. To je celá příprava.

Vezměte si hlubší pánev a na lžíci olivového oleje (nebo kokosového) osmažte cibulku. Stačí jen zesklovatění a můžeme jet dál. Přidejte k cibuli kuřecí maso a jen párkrát pošťouchejte vařečkou, protože hned přidáme celou plechovku rajčat a také kokosové mléko. Nezapomeňte na česnek, osolit, opepřit a nechte celé provařit tak 10 minut od chvíle, kdy vše začne bublat.

To je vše, máte hotovo 🙂

Experimentování?

Možná si říkáte, že tu chybí koření. Nu, samozřejmě experimentování není zakázáno a jen do toho. Já tento recept beru jako takový základní a super jednoduchý. O tom, jak se z kokosovo-rajčatové omáčky stala okořeněná vychytávka si zase povíme někdy jindy ;). Vy se ale nemusíte bát už teď použít třeba nějaké indické koření jako například červené kari. Jídlo pak bude krásně pálivé a lahodné ještě víc.

A co k tomu přiložit?

Nebojte se jen dobré bagety či uvařené rýže. Já, jelikož jsem dost bramborová, jsem v pohodě i s tím sníst to s opečeným bramborem nebo i vařeným.

Mějte dobrou kokosovou chuť
Pája