Lilek ten mám tuze ráda. Chlapi sice většinou moc nevěří tomu, že se dá připravit tak dokonale, že chutná téměř jako maso, ale je to tak. Věřte mi, prosím.

Dokonce jsem dospěla i do stádia, že lilek nenechávám potit se v soli, ale klidně ho připravím i jen tak a riskuji, že by mohl být hořký.

Pro tentokrát sem přináším recept na jednoduchou přílohu v podobě salátu z grilovaného lilku s mozzarellou a rajčátky.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Lilkový salát

Ingredience

Množství: 4 menší porcičky

1 lilek
1 mozzarella
10 cherry rajčátek
Olivový olej
Sůl
Ideálně čerstvá bazalka


Udělejte si radost téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Prohlédnout Velkou svačinkovou bichli

Jo a mrkněte na Facebook Svačinkové bichle na tenhle post, do pátku 26. 6. můžete k Bichli navíc získat knihu „Vaříme s dětmi pro děti“ od nakladatelství SmartPress!

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 25 minut

Lilek si nakrájejte na asi 3 mm plátky, a pokud máte čas a trpělivost, tak ho posolte a nechte vypotit v sítku. Když už se na lilku začnou dělat krůpěje potu stejně jako na půlkách zpoceného běžce, tak lilek vezměte a ještě z něj vymačkejte přebytečnou vodu.

Rozpalte pánev. Vůbec není potřeba na ní dávat olej. Stačí jen lilky položit na pánev a nechat je opéci z obou stran.

Naskládejte si je na nějaký větší talíř, přidejte nakrájenou mozzarellu a rajčátka, zakápněte olivovým olejem, posypte čerstvou bazalkou, jestli ji máte a posolte.

Hmmm, dobrota.

Vaše Paní Čuba