Jak už to s italskými jídly bývá, tak ciambotta je velmi jednoduchý bramborový salát, založený na dobrých a čerstvých surovinách a rozhodně vás asi i překvapí, že není úplně zdravý. Nejlepší je ciambotta ještě trochu teplá a nejradši ji mám ráda samotnou jen tak. Nejvhodnějším obdobím pro její přípravu je léto, kdy většinou není problém sehnat rajčata, která opravdu chutnají jako rajčata a lilek s cuketou, které lze chuťově rozlišit.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Ciambotta – italský bramborový salát

Ingredience na ciambottu

Množství: 4 porce

½ kg brambor
4 rajčata
1 červená paprika
1 lilek
1 střední cuketa
Hrst čerstvé bazalky
Olej na smažení


SLAVÍME 10 LET A ROZDÁVÁME…

… ceny za více než 100 000 Kč! Navíc když vyhrajete, uděláte zároveň dobrý skutek a radost školce či škole, kterou sami vyberete. 🙂 Soutěžit můžete zde.
#dělámeradostrádi

PS: A také je to šance, jak získat naši novou chystanou kuchařku Velká polévková bichle mezi prvními (vychází v září).


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 40 minut

Vezměte si větší pánev a připravte si někde k ruce olivový olej. Ten bude vcelku dost potřeba. Krom toho, že je ciambotta fakt moc dobrá, tak s tím nezamažete větší množství nádobí jako u jiných receptů. Všechno totiž smažíte postupně na jedné pánvi a házíte to do jedné mísy.

Nejdřív si na oleji osmažte nakostičkovaný lilek. Měl by být měkký a lehce nahnědlý. Dejte ho do velké mísy a jedeme dál.

Teď je na řadě cuketa, následuje paprika a po ní rajčátka, která na pánev jen hodím, nechám je dvě minutky opéct a pryč s nimi do mísy.

V této fázi už je pánev většinou docela zašpiněná, takže si ji čistím, abych do ní mohla znovu nalít olej a osmažit brambory.

Italové mají většinou taková lehká netučná jídla, proto mě to napoprvé dost překvapilo, že zrovna u ciambotty se oleje fakt vůbec nebojí. Tak se taky nebojte 🙂

Brambory osmažte a pak už jen promíchejte se zbytkem zeleniny, přidejte natrhanou bazalku a posolte.

Prostě výborné!
Pája