Zeleninový salát s mozzarellou a opečeným lilkem
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/cubi-favoriti/zeleninovy-salat-s-mozzarellou-a-opecenym-lilkem/
Tentokráte lehce a zdravě a zeleninově takže nastražte uši a nechce odlehčit milánkům od masa a těžkých věcí.
Se saláty je obecně vždycky velká legrace a v podstatě vždycky chutnají trošku jinak, než když jste ho dělali třeba před týdnem naprosto stejným způsobem. Je to paráda a je to krása, když se vám v puse rozprskne chuť dobrého rajčátka a křupne ledový salát…a ještě větší paráda to je, když se tam najednou objeví i chuť opečeného lilku a jeho specifické chuti.
Čuba si libuje v popisu takových chuťových zážitků a pro někoho to může působit až jako nějaká úchylka, jenže vezměte si to tak, že co jiného vám dodává energii než jídlo? A co pak speciálně dobré jídlo, které krásně voní a podráždí chuťové pohárky do nepříčetnosti?
Ingredience
Množství: 2 porceLedový salát
Rajčata
Hrst bazalky
1 mozzarella
½ lilku
Postup přípravy
Doba vaření: 5 minut
Celkový čas: 15 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Tedy salát…žádné složitosti v tom není potřeba hledat. Prostě si jen vezmete například ledový salát, rajčátka, čerstvou bazalku nebo nějaké jiné koření a přidáte k tomu mozzarellu. To je taková docela klasika a nic moc překvapivého.
Ale když si pak ještě vezmete lilek, který nakrájíte na tenké plátky a na suché pánvi ho necháte opéct z obou stran, pak ho natrháte na menší kousky a promícháte společně se salátem. Hmmmm no to je dobrota.
Jako třešnička na dortu se přimíchá olivový olej a podle chuti dosolí.
Je to dobrota…., a bříška budou spokojeně vrnět.
Vaše paní Čuba
Líbí se vám recept ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bazalka, ledový salát, lilek, mozzarella, rajčata