Tentokráte lehce a zdravě a zeleninově takže nastražte uši a nechce odlehčit milánkům od masa a těžkých věcí.
Se saláty je obecně vždycky velká legrace a v podstatě vždycky chutnají trošku jinak, než když jste ho dělali třeba před týdnem naprosto stejným způsobem. Je to paráda a je to krása, když se vám v puse rozprskne chuť dobrého rajčátka a křupne ledový salát…a ještě větší paráda to je, když se tam najednou objeví i chuť opečeného lilku a jeho specifické chuti.

Čuba si libuje v popisu takových chuťových zážitků a pro někoho to může působit až jako nějaká úchylka, jenže vezměte si to tak, že co jiného vám dodává energii než jídlo? A co pak speciálně dobré jídlo, které krásně voní a podráždí chuťové pohárky do nepříčetnosti?

Ingredience


Ledový salát
Rajčata
Hrst bazalky
1 mozzarella
½ lilku

Množství: 2 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Celkový čas: 15 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Tedy salát…žádné složitosti v tom není potřeba hledat. Prostě si jen vezmete například ledový salát, rajčátka, čerstvou bazalku nebo nějaké jiné koření a přidáte k tomu mozzarellu. To je taková docela klasika a nic moc překvapivého.
Ale když si pak ještě vezmete lilek, který nakrájíte na tenké plátky a na suché pánvi ho necháte opéct z obou stran, pak ho natrháte na menší kousky a promícháte společně se salátem. Hmmmm no to je dobrota.

Jako třešnička na dortu se přimíchá olivový olej a podle chuti dosolí.

Je to dobrota…., a bříška budou spokojeně vrnět.

 Vaše paní Čuba