Možná každý z vás znáte ten pocit, když už máte vymyšlený základ jídla, například nějaké dobré masíčko, a najednou zjistíte, že nápad na přílohu stále ještě nepřišel a courá se někde v hájích neprojevené fantazie.

Je to vždycky velká otrava a zoufalství, kdy opravdu nic nepřichází, špajz prázdný a ani starý chleba na topinku nemám. Jsem proto vždycky ráda, když mě někde někdo nebo něco inspiruje.

Tento recept tedy nebude o tom, jak vytvořit z prdu kuličku nebo také jinak z ničeho nic, ale berte ho pro vás také jako inspiraci, která, doufám, někdy vyplave na povrch, když nebudete vědět, co dobrého k jídlu přiložit.

Bramborovou kaši mám ráda na jakýkoliv způsob – jednoduchou vyšlehanou úplně do krému nebo takovou tu s hrudkama, nebo se špekem, jak to mají rádi raftoví guidi nebo s kousky slaniny atd.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Bramborová kaše se zeleninou

Ingredience

Množství: 4 porce

10 středních brambor
1 mrkev
1 petžel
1 česnek
1 lžíce másla
1 hrnek mléka

 


TIP: Chystám něco velkého, e-Kuchařku plnou svačinových receptů! Na každý školní den 1 recept, ale nikde není psáno, že se svačí jen ve školách.

Svačina je důležitou součástí zdravého životního stylu i pro dospělé. Přihlaš se k odběru nových receptů (1x týdně) a dozvíš se i o spuštění zvýhodněného předprodeje! Klikni sem. #svacanakazdyden

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 35 minut

Výborná varianta je ale taká bramborová kaše se zeleninou. Recept na ní je jednoduchý jako facka.

Vezmeme cca 10 brambor, 1 mrkev, 1 petržel a 1 stroužek česneku, které rozkrájíme na kostky a v osolené vodě (nebojte se přisolit) uvaříme do měkka. Slejeme vodu a všechno dohromady rozmačkáme, přidáme cca 1 hrnek teplého mléka a vrchovatou lžíci másla. Pokud kaše ještě hodně kompaktní, tak ji můžete ještě zjemnit mlékem, nebo ideálně máslem, které kaši dodá hebkou chuť.

Pak už stačí jen nandat na talíře a dát se do hodování.

Dobrou chuť přeje paní Čuba