Možná každý z vás znáte ten pocit, když už máte vymyšlený základ jídla, například nějaké dobré masíčko, a najednou zjistíte, že nápad na přílohu stále ještě nepřišel a courá se někde v hájích neprojevené fantazie.

Je to vždycky velká otrava a zoufalství, kdy opravdu nic nepřichází, špajz prázdný a ani starý chleba na topinku nemám. Jsem proto vždycky ráda, když mě někde někdo nebo něco inspiruje.

Tento recept tedy nebude o tom, jak vytvořit z prdu kuličku nebo také jinak z ničeho nic, ale berte ho pro vás také jako inspiraci, která, doufám, někdy vyplave na povrch, když nebudete vědět, co dobrého k jídlu přiložit.

Bramborovou kaši mám ráda na jakýkoliv způsob – jednoduchou vyšlehanou úplně do krému nebo takovou tu s hrudkama, nebo se špekem, jak to mají rádi raftoví guidi nebo s kousky slaniny atd.

Ingredience


10 středních brambor
1 mrkev
1 petžel
1 česnek
1 lžíce másla
1 hrnek mléka

 

Množství: 4 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 35 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Výborná varianta je ale taká bramborová kaše se zeleninou. Recept na ní je jednoduchý jako facka.

Vezmeme cca 10 brambor, 1 mrkev, 1 petržel a 1 stroužek česneku, které rozkrájíme na kostky a v osolené vodě (nebojte se přisolit) uvaříme do měkka. Slejeme vodu a všechno dohromady rozmačkáme, přidáme cca 1 hrnek teplého mléka a vrchovatou lžíci másla. Pokud kaše ještě hodně kompaktní, tak ji můžete ještě zjemnit mlékem, nebo ideálně máslem, které kaši dodá hebkou chuť.

Pak už stačí jen nandat na talíře a dát se do hodování.

Dobrou chuť přeje paní Čuba