Občas je to s vymyšlením nějaké vhodné přílohy docela zapeklitost. Jestli se občas stejně jako já motáte v začarovaném kruhu brambor, rýže, těstovin na různý způsob a už vás to moc nebaví, tak právě vám je určen recept na celerové pyré. Ne, nešklebte se, je to opravdu dobré.

Ingredience


1 celerová bulva
2 stroužky česneku
3 brambory
100 ml smetany na vaření
1 lžíce másla
Sůl

 

Množství: 4 porce

Postup přípravy

Doba přípravy:15 minut
Doba vaření:15 minut
Celkový čas:30 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará.




Příprava je velmi jednoduchá a odměnou vám bude káša s lahodnou šmrncovní chutí.

Očistěte si celer a brambory a nakrájejte je na stejně velké kousky. Přelijte je horkou vodou a nechte povařit v mírně osolené vodě do změknutí. Vodu slejte.

Vlijte do celeru a brambor smetanu a přidejte lisovaný česnek (je pravda, že by ho měl mixér rozmixovat, ale naposledy se to nějak nepovedlo a hostí si pěkně kousli do velkého kusu nerozmixovaného česneku…). Pečlivě promixujte a promíchejte ještě se lžící másla a dostatkem soli.

A je to! Velmi jednoduché, elegantní a dobré.

Celerové pyré se hodí jak k masu bez omáčky, tak ale sluší i něčemu omáčkovému. Já jsem ho připravovala s kuřecími rolkami a bylo to bájo.

Dobrou chuť,

Paní Čubička