Občas je to s vymyšlením nějaké vhodné přílohy docela zapeklitost. Jestli se občas stejně jako já motáte v začarovaném kruhu brambor, rýže, těstovin na různý způsob a už vás to moc nebaví, tak právě vám je určen recept na celerové pyré. Ne, nešklebte se, je to opravdu dobré.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Celerové pyré

Ingredience na celerové pyré

Množství: 4 porce

1 celerová bulva
2 stroužky česneku
3 brambory
100 ml smetany na vaření
1 lžíce másla
Sůl

 


TIP: Chystám něco velkého, e-Kuchařku plnou svačinových receptů! Na každý školní den 1 recept, ale nikde není psáno, že se svačí jen ve školách.

Svačina je důležitou součástí zdravého životního stylu i pro dospělé. Přihlaš se k odběru nových receptů (1x týdně) a dozvíš se i o spuštění zvýhodněného předprodeje! Klikni sem. #svacanakazdyden

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Příprava je velmi jednoduchá a odměnou vám bude káša s lahodnou šmrncovní chutí.

Očistěte si celer a brambory a nakrájejte je na stejně velké kousky. Přelijte je horkou vodou a nechte povařit v mírně osolené vodě do změknutí. Vodu slejte.

Vlijte do celeru a brambor smetanu a přidejte lisovaný česnek (je pravda, že by ho měl mixér rozmixovat, ale naposledy se to nějak nepovedlo a hostí si pěkně kousli do velkého kusu nerozmixovaného česneku…). Pečlivě promixujte a promíchejte ještě se lžící másla a dostatkem soli.

A je to! Velmi jednoduché, elegantní a dobré.

Celerové pyré se hodí jak k masu bez omáčky, tak ale sluší i něčemu omáčkovému. Já jsem ho připravovala s kuřecími rolkami a bylo to bájo.

Dobrou chuť,

Paní Čubička