Občas je to s vymyšlením nějaké vhodné přílohy docela zapeklitost. Jestli se občas stejně jako já motáte v začarovaném kruhu brambor, rýže, těstovin na různý způsob a už vás to moc nebaví, tak právě vám je určen recept na celerové pyré. Ne, nešklebte se, je to opravdu dobré.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Celerové pyré

Ingredience na celerové pyré

Množství: 4 porce

1 celerová bulva
2 stroužky česneku
3 brambory
100 ml smetany na vaření
1 lžíce másla
Sůl

 

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Příprava je velmi jednoduchá a odměnou vám bude káša s lahodnou šmrncovní chutí.

Očistěte si celer a brambory a nakrájejte je na stejně velké kousky. Přelijte je horkou vodou a nechte povařit v mírně osolené vodě do změknutí. Vodu slejte.

Vlijte do celeru a brambor smetanu a přidejte lisovaný česnek (je pravda, že by ho měl mixér rozmixovat, ale naposledy se to nějak nepovedlo a hostí si pěkně kousli do velkého kusu nerozmixovaného česneku…). Pečlivě promixujte a promíchejte ještě se lžící másla a dostatkem soli.

A je to! Velmi jednoduché, elegantní a dobré.

Celerové pyré se hodí jak k masu bez omáčky, tak ale sluší i něčemu omáčkovému. Já jsem ho připravovala s kuřecími rolkami a bylo to bájo.

Dobrou chuť,

Paní Čubička