Polévka z růžičkové kapusty
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/polevka-je-grunt/polevka-z-ruzickove-kapusty/
Jaký vztah máte s růžičkovou kapustou? Kladný? Přijde mi, že spousta lidí ji nemiluje, takže po pojďme společně napravit! Polévka z růžičkové kapusty je totiž lahůdka, o které jste možná ani nevěděli.
Pokud jste doteď měli z růžičkové kapusty spíše osypky a říkali jste si, co to je pro boha za zeleninu a kdo to může jíst, ráda vás teď uvedu do světa milovníků těchto kulatých zelených bobíků. Polévka z růžičkové kapusty je totiž neskutečně dobrá.
Ingredience na polévku z růžičkové kapusty
Množství: 4 porce500 g čerstvé růžičkové kapusty
1 větší brambora (100 g)
2 stroužky česneku (10 g)
1 menší petržel (50 g)
1 l vody
200 ml smetany (více než 30%)
25 g másla
špetka muškátového oříšku
sůl dle potřeby
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Pokud jste ještě nezkoušeli kapustičky opečené na másle, což je ten nejprostší a možná nejlepší způsob, jak se do kapustiček zamilovat, nevadí. Polévka je taky důstojný začátek.
Připravujeme kapustičky
Nejotravnějším na celé přípravě polévky je pro mě určitě čistění kapustiček. Nejde to totiž příliš ošulit a holky jsou poměrně malé a je jich hodně.
Vezměte kapustičku, okrojte lehce stonek a odloupněte vrchní lístky tak, aby byla kapustička čistá. Překrájejte ji pak na půlky.
Zakládáme polévku
Do hrnce si dejte rozpustit máslo.
Přidejte k němu kapustičky i se stroužkem česneku a nechte na středním plameni lehce opéct. Zlatavá barva je ideální. Dejte si 4–5 kapustiček stranou – budou se hodit na dozdobení polévky.
Kapustičky poté zalejte vodou, přidejte na drobné kostky nakrájenou bramboru a petržel.
Přidejte také špetku muškátového oříšku, který dodá polévce šmrnc.
Nechte vařit přibližně 10–15 minut do změknutí.
Dokončujeme
Celou polévku pak promixujte do hladka a ochuťte dle potřeby solí a přidejte ještě na zjemnění smetanu. Polévku není potřeba dohušťovat moukou, jelikož své zde provede brambora i kapustičky. Jestliže neholdujete smetaně v polévkách, zkuste polévku dochutit třeba i mascarpone, je to žrádélko.
Do polévky se bezvadně hodí opečené kousky chleba či bílé pečivo.
Užijte si tuto dobrůtku
Pája
Líbí se vám recept na polévku z růžičkové kapusty? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: brambory, česnek, petržel, růžičková kapusta, smetana