Růžičková kapusta je pro spoustu lidí velkým strašákem a při pohledu na ni se protáčejí bulvy na všechny strany. Prsty v tom má často školní jídelna, která s růžičkami nakládala necitlivě a mnohým z nás na ně zkazila chuť.
Je pravda, že ani teď nejsem dvakrát nadšená, když se mi tahle zeleninová lahoda dostane na talíř rozvařená.

Proto si teď pojďme o růžičkové kapustě napravit mínění.

Velké díky patří Verunce, která mě s tímto receptem seznámila a dokázala mi, že když se s kapustičkami zachází šetrně, vznikne z nich opravdová lahoda, která nepotřebuje žádné speciální koření.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Lahodné kapustičky na másle

Ingredience

Množství: 2 přílohové porce

250 g kapustiček či podle libosti a chuti
2 lžičky másla
Sůl na dochucení

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 20 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Kapustičkám utrhejte nevzhledné lístečky – řiďte se tím, co byste sami do pusy nestrčili, a odkrojte jim konce, které většinou bývají špinavé. Pro outlocitné jedince tomuto kroku předchází opláchnutí, ale to vynechávám, protože tím, jak stejně odlupuji lístečky a okrajuji konce, tak je to podle mě čisté – vždyť to znáte. Překrojte je na půlky.

Rozpalte si pánev společně s jednou lžičkou másla a postupně poklaďte kapustičky rozkrojenou vrstvou na rozpálený povrch. Pečte na mírnějším ohni a otáčejte ve chvíli, kdy jsou nazlátlé. Stejná operace proběhne s druhou stranou (no ona to úplně druhá strana není, protože je to taková vypoulenina, ale to nevadí). Když už začínají lístečky zlátnout, tak přidejte druhou lžičku másla a posolte.

Kapustičky vyndejte a servírujte k něčemu dobrému – třeba pěknému plátku masa.

Jestli vám ani po tomto receptu nebude růžičková kapusta chutnat, tak…. to není možný 🙂

Pokud vás stejně jako Čubího muže bude odrazovat nějaká předpojatost, tak si představte, že kapustička je krásně křupavá, lehce slaná a vůbec to nebude ta divná zeleno-bahenní chuť jako z rozvařeniny.

Dobrou chuť a růžičkové kapustě zdar!
Čubička