Tahle klasická italská dobrota původně těch nejchudších obyvatel se v poslední době stává docela předraženou položkou na jídelních lístcích v restauracích. Což mi přijde jednak škoda a zároveň sprostota, protože suroviny na přípravu bruschetty jsou levné a rozhodně nestojí dohromady 70 až 100 Kč.

Jen si vezměte, že potřebujete starý chleba, pár rajčat a k tomu trošku bazalky a oleje. Takže ještě někdo hledá důvod, proč si dobrou křupavou bruschettu nepřipravit doma?

Hlavní fotka k receptu Rajčatová bruschetta

Ingredience


4 plátky staršího chleba či bagety
4 střední kvalitní rajčata
1 stroužek česneku
Bazalka
Olivový olej

Množství: Pro 2 strávníky


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 20 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Recept je jednoduchý jako facka. Prostě si vezmete tvrdší chleba (ideálně nějaký bílý chleba podobný ciabattě (ta je na to naprosto ideální), ale zvládnout se to dá i s českou šumavou. Ten dáte do trouby na 200°C a necháte ho opéct do vámi požadované barvy (ideálně dozlatova).

Mezitím, co se chleba opéká, si připravíte směs na bruschettu. Rajčátka si nakrájíte na menší kostičky. Jelikož je rajče tou nejpodstatnější částí, tak vybírejte opravdu krásně červená a voňavá. Ano, je pravda, že v současné době je téměř nemožné i v létě nalézt nějaké pěkné rajče a to speciálně v obchodních řetězcích, ale když budete mít štěstí a budete čmuchat kolem, tak na nějaké pěkné rajče narazíte (například naši vietnamští spoluobčané mě málokdy zklamou).

Rajčátka máme nakrájená, tak je jen jemně přelijeme dobrým olivovým olejem. Opravdu to chce olivový olej ideálně s výraznou chutí. Slunečničák je sice levnější, ale parádu vážně nenadělá. Směs osolíme a natrháme do ní hrst čerstvé bazalky.

Chlebík se nám opekl, takže teď už ho jen zlehka počesnekujeme a opatrně na něj dáme rajčatovou směs. Těsně před podáváním ještě přelejte olivovým olejem.

Je to jednoduché a tak, tak, tak moc dobré!

Vaše paní Čuba

PS. Bruschetta je úplnbě ideální předkrm, který chutná všem (komu to nechutná, tak mi prosím pište na e-mail, protože to mě zajímá) a vydráždí chuťové buňky k dalšímu jídlu.