Dlouhou dobu jsem měla k pórku, tj. póru značný odpor a to už pro jeho zvláštní a pro mě naprosto nevábné jméno, nebo pro jeho podivnou konzistenci a chuť, když se jeho cáry rozvařily v polévce. Ale říkala jsem si, že zkusit se má všechno a když už to do mě nepůjde v ucelené podobě, zkusím pór rozsekaný. Můj první kulinářský pórkový počin mě ohromil a dodal odvahu s pórem nějaký ten vztah i nadále udržovat.

Jak už z názvu receptu vyplývá, šlo o velmi jednoduchou, rychlou a naprosto super dobrou pórkovou polévku. Recept je tak jednoduchý, že to zvládne naprosto každý neumětel.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pórková polévka

Ingredience na pórkovou polévku

Množství: 4 porce

1 celý pórek
3-4 jarní cibulky (nemusí být)
2 střední brambory
Bobkův lístek
Muškátový oříšek
1 l vody
Sůl
Olivový olej


TIP!: Pouze do konce ledna s mým kódem KUCHTIME15 získáte 15% slevu na cokoli od české firmy G21-Vitality. Což je například: 1200 Kč sleva na mého oblíbeného celokovového robota Promesso s obřím výkonem (má recenze), 405 Kč sleva na sadu dokonalých damaškových nožů (má recenze) nebo třeba 375 Kč sleva na tenhle neúnavný tyčový mixér, který v mé kuchyni je téměř denně v akci už více než dva roky (má recenze tu). #otonechcesprijit

Postup přípravy

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 20 minut

Pórek i jarní cibulky (pokud je zrovna máte po ruce, ale i bez nich to jde) si nakrájejte na plátky a orestujte na rozpáleném másle. Poté zalijte vodou, osolte dle chuti a přidejte dvě nastrouhané brambory, bobkový list a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Všechno nechte přibližně patnáct minut povařit. Vezměte mixér a všechno do hladka rozmixujte (mohu doporučit dokonalé a výkonné mixéry od G21, sama je také spokojeně používám). Pak už jen stačí popřát dobrou chuť a čisté póry v duši.

Vaše paní Čuba

PS. Fajnšmekry potěší pórková polévka ozdobená opečeným chlebíkem!

PSS. Jste polívkomilové jako já? Mrkněte ještě na další polévky 🙂