Dlouhou dobu jsem měla k pórku, tj. póru značný odpor a to už pro jeho zvláštní a pro mě naprosto nevábné jméno, nebo pro jeho podivnou konzistenci a chuť, když se jeho cáry rozvařily v polévce. Ale říkala jsem si, že zkusit se má všechno a když už to do mě nepůjde v ucelené podobě, zkusím pór rozsekaný. Můj první kulinářský pórkový počin mě ohromil a dodal odvahu s pórem nějaký ten vztah i nadále udržovat.

Jak už z názvu receptu vyplývá, šlo o velmi jednoduchou, rychlou a naprosto super dobrou pórkovou polévku. Recept je tak jednoduchý, že to zvládne naprosto každý neumětel.

Hlavní fotka k receptu Pórková polévka

Ingredience na pórkovou polévku


1 celý pórek
3-4 jarní cibulky (nemusí být)
2 střední brambory
Bobkův lístek
Muškátový oříšek
1 l vody
Sůl
Olivový olej

Množství: 4 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 20 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Pórek i jarní cibulky (pokud je zrovna máte po ruce, ale i bez nich to jde) si nakrájejte na plátky a orestujte na rozpáleném másle. Poté zalijte vodou, osolte dle chuti a přidejte dvě nastrouhané brambory, bobkový list a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Všechno nechte přibližně patnáct minut povařit. Vezměte mixér a všechno do hladka rozmixujte (mohu doporučit dokonalé a výkonné mixéry od G21, sama je také spokojeně používám). Pak už jen stačí popřát dobrou chuť a čisté póry v duši.

Vaše paní Čuba

PS. Fajnšmekry potěší pórková polévka ozdobená opečeným chlebíkem!