Recepty v kategorii: Rychlovky na talíři

Čubina klasická krabí pomazánka

Tentokrát si pro vás paní Čuba připravila opravdu pravou a zaručeně krabí pomazánku, kterou mnoho z vás zná a má rádo. Tohle paní Čubu vždycky tahalo za jazyk a uši, říct zrovna o krabí pomazánce, že je krabí, protože procento krabího masa je tam zaručeně přesně 0% a všichni to ví.

Bramborová kaše se zeleninou

Možná každý z vás znáte ten pocit, když už máte vymyšlený základ jídla, například nějaké dobré masíčko, a najednou zjistíte, že nápad na přílohu stále ještě nepřišel a courá se někde v hájích neprojevené fantazie. Je to vždycky velká otrava a zoufalství, kdy opravdu nic nepřichází, špajz prázdný a ani starý chleba na topinku nemám. Jsem proto vždycky ráda, když mě někde někdo nebo něco inspiruje.

Výborné jednoduché quesadillas

Nasaďte si sombrera na hlavu, stáhněte si je gumičkou pod bradu, aby vám při vaření nepadala, a jdeme na quesadillas, olé! Víte, co je na quesadille nejlepší? Jen si představte, jak vám mezi zuby prokřupne křehká tortilla a v puse se vám uvolní lehce pikantní chuť masa s chutí výborně táhlého sýra. Co teprve když si quesadillu namočíte do jogurtu…její výrazná chuť se najednou zjemní jogurtem a rozteklý sýr se spojí se studeným pocitem z jogurtu…Hmm……

Zeleninový krém

Některé dny se vyznačují tím, že venku je počasí pod psa, vám se nechce vystrčit nos z postele a nejradši byste se přikryli zvukotěsným a blbuvzdorným poklopem. Jsou i takové dny, kdy na vás nějaká nemoc dotírá, ale ještě vás úplně nedostala, nebo i takové, kdy vás lenost už ani nefackuje, protože je sama líná zvednout pařátu. No a pak jsou dny, kdy si prostě jen řeknete, že nebudete dělat nic, ale vůbec nic.

Zeleninový salát s opečeným chlebem a sýrem

Zeleninu mám tuze ráda a to v jakékoliv formě – syrové, vařené nebo pečené. Můj muž nicméně moje nadšení ze zeleného, křupavého, nemasového příliš nesdílí, takže už poměrně dlouhou dobu různými způsoby kamufluji zeleninu do všemožných kabátků a převleků.

Buřty na pivě

Podzim je za námi, chladná zima před námi a nikomu se pravděpodobně nechce stát v mrazu venku a klasicky si opékat buřty. Pokud vám ale stejně jako mně ta mastná chuť skvěle nezdravého buřta v zimních měsících chybí, potom je recept na buřty na pivě naprosto ideální.

Tuňákový koláč

Čubí páreček se chystal na návštěvu za kamarády, takže paní Čuba přemýšlela nad tím, co by mohla přívézt k mlsání, aby to přežilo cestu, bylo to dobré a ještě třeba za tři dny to chutnalo pořád stejně. Inspiraci hledala především v quichích – francouzských koláčích, které se plní vším možným i nemožným – sýrem, masem, zeleninou nebo sladkým atd.

Žampiony plněné nivou

Celá pointa vaření paní Čuby spočívá v jednoduchém hesle: „Za málo námahy se pěkně a příjemně nadlábnout.“ Už stará Jouzová věděla, že žampiony nadívané jsou prostě dobrota a s přípravou je jen minimální námaha. Plněné žampiony nivou, nebo bramborovou směsí se tak drží v jídelníčku paní Čuby jak hovno boty. 

Slaný štrůdl s goudou a šunkou

Slaný štrůdl či závin…to je taková věc, která uspokojí celou řadu lidí a přitom je to taková blbost za málo peněz a přitom za hodně muziky. Zase záleží, kolik je člověk ochotný investovat do dobrého jídla. Modifikaci paní Čuba nabízí s gothajem a eidamem 30%. Jelikož ale Čuba není úplné prasátko a nerada si kazí žaludek hnusy, zvolí si tento postup: