Rychlá omeleta z kysaného zelí se slaninkou je je vlastně takovou sestřenicí zelňáků a je stejně dokonalá.Smícháte, hodíte na pánev a tím by vlastně tento recept mohl skončit. Je to rychlovka. 🙂

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Rychlá omeleta z kysaného zelí

Ingredience na rychlou omeletu z kysaného zelí

Množství: 4 porce

4 vajíčka M (200 g)
300 g kysaného zelí
1 hrst ovesných vloček (20 g)
100 g anglické slaniny
1 lžíce olivového oleje (20 ml)

Lze vyšperkovat
Balkánský sýr nebo feta


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 15 minut

Rychlá omeleta z kysaného zelí je přesně ten typ receptů, který oceníte ve chvíli, kdy spěcháte, máte hlad a v lednici toho moc není. Jak tedy na to?

Do mísy si rozklepene vajíčka, ke kterým přidáme ovesné vločky a promícháme. Přihodíme také na kostičky nakrájenou slaninu a také kysané zelí. Zelí ale ještě před tím dobře sceďte a vymačkejte z něj přebytečné množství šťávy. Vše dobře promícháme a můžeme jít smažit.

V pánvi necháme rozehřát olivový olej, na který rozprostřeme pěkně rovnoměrně po celé pánvi směs a na středním plameni necháme smažit. Smažíme do zezlátnutí, pak opatrně otočíme a opět smažíme. Směs by měla dobře držet a neměl by být větší problém ji otočit.

Nejlepší je rychlá omeleta z kysaného zelí pěkně čerstvá a křupavá s nějakým dobrým dipem a čerstvou zeleninou.

Přeji vám dobrou chuť
Pája