Pro všechny milovníky zmrzliny a sladkého studeného mlsání tu mám opravdovou delikatesu – semifreddo s čokoládou a jahodovým pyré. Něco tak vláčného a dobrého už jste zaručeně dlouho neměli.
Nepečený cheesecake
Maličko se tady zvrtneme směrem z hlavního pečeného cheesecakeového proudu, protože tu pro vás mám jednoduchý a moc dobrý nepečený cheesecake, který se hodí jako super rychlé a zároveň fakt parádně osvěžující občerstvení buď jen tak na mlsandu, nebo třeba pro hosty vzácnějšího druhu.
Domácí pribináček z tvarohu a smetany
Pribináček patří k základní mlsací dobrůtce pro většinu z nás, co jsme někdy byli děti. Vyrobit si ho doma není vůbec nic složitého a hlavně ta chuť, lidi! Ta chuť!.
Výborná domácí nutella
Kdo by dnes neznal nutellu a její slaďoučkou oříškovou chuť? Je pravda, že zajít do obchodu a nechat si namazat doslova cukr kolem huby je dneska hodně jednoduché, jenže ona ta klasická výborná domácí nutella má sakriš něco do sebe.
Dokonalá třená mramorová bábovka
Bábovek jsem se vždycky bála. Mohla bych napsat, že tomu tak bylo už na pískovišti, ale není to tak. Z přípravy bábovky jsem měla vždycky strach, že se to prostě nepovede. A co taková třená mramorová bábovka? To už bylo něco.
Nejlepší čokoládové brownies
Dokonalé jednoduché šťavňatoučké čokoládové brownies. A tady bychom mohli skončit. Asi každý z nás si tuhle lahodu dovedeme představit a možná jste je už někdy měli. Pokud ne, je na čase.
Rebarborový koláč
Květen je tu a máme tu sezónu rebarbory – zvláštního to stvoření z říše zeleniny. Trpká, kyselá, že to člověku roluje jazyk. Stejně to člověku nedá a rebarborový koláč si udělá :). Mám tu tedy pro vás jednu takovou parádní chuťovku na lžičku.
Velikonoční beránek – nejlepší recept na světě
Velikonoční beránek je pro mě symbolem Velikonoc. Od moji maminky je samozřejmě ten nejlepší, nejvláčnější a člověk nemá pomalu ani srdce mu říznout do prdýlky, když ho vidí s mašlí kolem krku. Vždycky se ale osmělíme a už ani při odřezávání hlavičky mi není velká hanba.
Máslové – marcipánové sušenky
Možná si stejně jako já pod pojmem máslové sušenky vybavíte takové ty kulaté zdobené dózy, ve kterých jsou naskládané v jemných papírcích sušenky. Na první pohled mě nikdy nezaujaly a vždycky jsem se po nich dívala spíš jako po takových sladkých ušmudlaných popelkách, které nikdo nechce. Jenže vždycky to pak dopadlo stejně. Dala jsem si jednu. Šla jsem dělat něco jiného. Pak se najednou moje kroky opět ocitly u dózy se sušenkami. Dala jsem si další. Po páté takové „náhodné“ cestě kolem jsem si musela přiznat, že jsou vážně moc dobré.
Jablečný koláč bez vajec
Podzim udeřil v plné síle a mnohým z nás se ve špajzech a jiných skrýších kupí jablka. Štrůdlu bylo dost a vám dochází inspirace, co se zásobou jablek? Mám tu pro vás super jednoduchý a rychlý recept na jablečný koláč bez vajec, který mě tedy naprosto oslnil. Velký dík patří kamarádce Janče, který mě s ním seznámila.
Dokonalé italské tiramisu
Možná už si říkáte, co to ta Čuba s italskými recepty pořád blbne, ale podzim a babí léto mě k tomu tak nějak nutí a tiramisu je sladkost, která pohladí po duši snad každého, nejen italského jídelního fanatika jako mě.
Bublanina s třešněmi
Kdo už moje recepty čte nějakou dobu, tak jistě ví, že nejsem zrovna sladko pečící typ a z nějakého naprosto neopodstatněného důvodu mi pečení sladkostí připadá extrémně složité. Bublanina s třešněmi je naštěstí tak jednoduchá, že to prostě nelze zmastit.
Chia pudink s kokosem a ovocem
Chia pudink jsem před časem ochutnala poprvé a naprosto jsem se do téhle jednoduché a super ultra zdravé dobroty zamilovala. Pro neználky rovnou uvádím, že se chia vyslovuje “čija”. Já jsem to třeba dlouho nevěděla a bála jsem se o této tajemné záležitosti vůbec hovořit, aby se společensky neznemožnila 🙂 Takže čija.
Tvarohové noky s jahodovou omáčkou
Jaro, léto, pohoda, sluníčko, prosluněné jahůdky…to je prostě pohoda. K tomu se naprosto bezvadně hodí tvarohové noky obalené v křupavé strouhance přelité jahodovou omáčkou. Ta vůně, ta chuť a lehkost je super. Pokud by bylo venku veliké horko, není vůbec problém nočky nechat vychladnout a podávat i se studenou jahodovou omáčkou. Dokonale to osvěží. Krom toho si k tomu dovedu i moc dobře představit i kopeček vanilkové zmrzliny :).
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy jsou jedním z mých nejoblíbenějších sladkých pokrmů. Těžko jim odolávám. Ta kombinace měkkého ale kompaktního těsta a šťavnatých jablek společně s peřinkou z bílků je naprostá božská mana, kterou bych se mohla živit více než často. Prý je nejlepší ještě v den upečení, protože jsou bílky ještě pěkně načechrané a celkově je to takové hmmmm. Já jsem možná malinko čuníček, ale mám ty řezy nejradši až další den, kdy všechno tak pěkně povolí, chutě se propojí a je to celé šťavnaté.
Jablečno-makový závin
Jablečno-makový závin (nebo štrůdl chcete-li) je ještě vychytanější verze klasického jablečného závinu. Pokud jste mako milci stejně jako my, tak je tenhle závin naprostou špičkou a už nebudete chtít nikdy jinak.
Kokosové palačinky s banánem
Kokosové palačinky s banánem mi už asi navždy budou připomínat naše první plachtění na lodi. Děkuji Lukášovi, který nás touhle neskonale jednoduchou a dobrou záležitostí ráno rozmazlil. Jeden by ani nevěřil, že tak málo stačí k totální blažence :).
Domácí skořicovo – vaječný likér
Pokud si chcete doma udělat opravdu skvělou a uvolněnou vánoční atmosféru, nebo chcete někoho milého obdarovat originálním, vlastoručně vyrobeným darem, vrhněte se na přípravu domácího vaječného likéru (nebo koňaku, je to to samé).
Kakaová vosí hnízda
Možná už jste měli čest s mými klasickými ořechovými vosími hnízdy, o kterých jsem tu pěla ódy nedávno. Nicméně kakaová vosí hnízda (nebo také včelí úly) jsou pro mě vlastně na úplném vrcholu vánočního cukroví, kde mi dělá velký problém jich nesníst velmi velmi mnoho. Kombinace kakaa a zároveň jemný rumový ocásek na povrchu a k tomu máslový krém uvnitř…kdo by odolal?
Ořechová vosí hnízda
Taky už u vás zavládlo takové to předvánoční dilema co péct či nepéct? Kdo to bude jíst? Jak moc z toho přiberete? Můžete to pak nasypat do krmítek vyhladovělým ptáčkům?