Řepné bramboráky asi musí působit trošku jako úlet – no ono vůbec kdo by tomu říkal bramborák, když je to řepák? Ale ono jak jinak popsat? Řeporák? Bramboráky z řepy? Je to lingvistická past. Ale o co tu jde? Nějak jsem zjistila, že zelenině to v podobě osmažené placky opravdu sluší – kdo ještě nečetl mé pojednání o dýňácích, cukeťácích nebo bramborácich, tak do toho. Asi je to nějaká Čubí úchylka, ale kdo nějakou nemá, že?

Hlavní fotka k receptu Bramboráky z řepy

Ingredience


4 čerstvé červené řepy
2 střední brambory
2 vajíčka
3-4 vrchovaté lžíce mouky
1 vrchovatá lžička majoránky
1 rovná lžička drceného kmínu
2 stroužky česneku

Rostlinný olej na smažení

 

Množství: 4 přílohy nebo 2 porce na véču


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 50 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Příprava je vlastně stejná, jako kdybyste si připravovali směs na bramborák...akorát to kolem bude vypadat jak po masakru motorovou pilou. Toho se nebojte, časem vám to bude sympatické. Také se nebojte toho, když váš bobeček druhý den bude také pěkně do červena…neumíráte, je to jen řepa.

Řepu si očistěte a stejně udělejte i s bramborami. Řepu i brambory nastrouhejte na jemném struhadle (budete to mít až za ušima) nebo v nějakém mixéru (hurá, už taky jeden mám).

(Když jsem takhle řepáčky připravovala posledně, měla jsem červené skvrny i v obličeji…což jsem nevěděla. Čubí muž trávíc se mnou většinu času a do obličeje se mi dívajíc nic neřekl…Buď se mě bál, nebo si toho nevšiml?, nebo je pěkně zákeřný…).

Do rozmixované zeleniny přidejte i prolisovaný česnek a koření, promíchejte a smíchejte také s vejcem. Nakonec zaprašte moukou a něžně ji do směsi vmíchejte. Nezapomeňte osolit. S moukou zacházejte s rozumem – tj. vsypávejte citlivě, ať je směs stále kyprá a ne jako beton. Pokud ve směsi ale bude stále hodně tekutiny, tak samozřejmě ještě zaprašte.

Na dostatečném množství oleje smažte jednotlivé placičky z obou stran. Barevná zákeřnost řepy vám úplně jasně neukáže, kdy přesně jsou, takže si hnědé okraje hlídejte.

Dosmaženo a vesele do toho! Pokud by vám to přišlo obyčejné, tak zkuste přimlsávat kozí sýr, který řepě moc sluší.

 

Dobrou chuť

Čubička