Paní Čuba zeleninu tuze ráda a to v jakékoliv formě – syrové, vařené nebo pečené. Jenže Čubí muž její nadšení ze zeleného, křupavého, nemasového příliš nesdílí, takže už poměrně dlouhou doba Čuba různými způsoby kamufluje zeleninu do všemožných kabátků a převleků.
Jedním z nich je oblíbený zeleninový salát s opečeným chlebem a sýrem – je vlastně jedno, z jaké zeleniny se skládá, který je obohacen o opečený chléb a ideálně ještě o nějaký ten kousíček sýra.

Hlavní fotka k receptu Zeleninový salát s opečeným chlebem a sýrem

Ingredience


Zelenina – rajčata, okurka, mrkev, ledový salát, cibule,…cokoliv co máte
1 plátek staršího chleba
Sýr – mozzarela, pecorino, parmezán,…cokoliv
Olivový olej

Množství: 2 porce


Kratičký dotazník + soutěž

Pod pokličkou našich kuchyní aneb pojďme se inspirovat

Cílem je zjistit, co nám v kuchyni nejvíc pomáhá a co bychom si rádi pořídili. 15 z vás navíc získá dáreček – roztomilou Čubičkovou formičku na cukroví z limitované edice 30ti kousků, které mi vyrobila firma Dilna 3D.


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Celkový čas: 15 minut

Tento recept vlastně není ani tak o tom, co za zeleninu přidáte do salátu, ale spíš čím ho vylepšíte tak, aby ho i nepřítel zeleniny miloval.

Rada je v celku jednoduchá. Vezměte nějaký starý chleba, který ještě neobrůstá plísní a zároveň se s ním nedají zatloukat hřebíky a nakrájejte si ho na kostičky, opečte na pánvi (často ho dělám i bez oleje) a přihoďte ho do salátu. V salátu může být vlastně cokoliv – rajčata, rukola, okurka, mrkev, polníček, cibule a vlastně vše, co vás napadne. Chlebík tomu dodá parádní křupavost a sýr = mozzarella nebo klidně i parmezán, pecorino,…eidam zase falešný pocit, že je tam něco tuhého a s přivřeným okem i konzistencí podobného masu.

Dosolte podle chuti, zakápněte olivovým olejem a už si jen užívejte tuto poměrně zdravou pochoutku.

Testováno na Čubím muži