Bublanina s třešněmi
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/sladkosti/bublanina-s-tresnemi/
Kdo už moje recepty čte nějakou dobu, tak jistě ví, že nejsem zrovna sladko pečící typ a z nějakého naprosto neopodstatněného důvodu mi pečení sladkostí připadá extrémně složité.
Bublanina s třešněmi je naštěstí tak jednoduchá, že to prostě nelze zmastit. Takže ani já se jí nebráním a nepropadám panice z toho, kolik času pečením strávím. Výsledek je zaručen na 99,9% (0,01% nechávám pro případy zapomenutí bublaniny v troubě a jiné extrémní situace).
Krom toho je to tak jednoduchý moučník, že se bude dobře připravovat i v přítomnosti nenechavých ruček malých nezbedných dětí. Buď vám mohou asistovat, nebo bublaninu připravíte tak rychle, že se vaše dítko ani nezmůže k tomu, aby na sebe například převrhlo nádobu s těstem.


Ingredience na bublaninu
Množství: 16 kousků, velký plech rozměr cca 36x25 cm2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
1 hrnek krupicového cukru
1 malá lžička vanilkového extraktu
Špetka soli
2 hrsti třesní
Moučkový cukr na pocukrování
2 lžíce oleje na vymazání plechu
Postup přípravy
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 50 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Příprava těsta
Není moc nad čím dumat, půjdeme na to jednoduše. Do mísy rozklepněte celá vajíčka a promíchejte s cukrem, aby vznikl krém. Ručně je to únavné, takže raději použijte mixér (třeba ten z mé recenze). Přilijte olej a mléko a postupně přidávejte polohrubou mouku. Nezapomeńte také na kypřící prášek a trošku toho vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru. Pro potrhnutí chuti přidejte špetku soli. Umícháno máte asi tak za minutu 🙂
Formičkujeme
Do většího pekáčku nalijte olej a packou ho pěkně vymažte do všech stran a rohů. Posypte moukou a rozklepejte ji do všech stran, aby vznikl moučný filtr. Do vysypaného pekáče pak už jen nalijte připravené těsto a párkrát s ním trošku drcněte, aby se těsto rovnoměrně rozlilo do všech krajů.
Bubláme
Do těsta přisypte třešně a v troubě pečte na 170°C přibližně 40 minut. Třešnová bublanina je na světě! Pro fajnšmekry podávejte ještě pocukrované moučkovým cukrem.
Samozřejmě se nebraňte různým dalším variacím ovoce. Pokud už budete dostatečně pokročilí a troufalí, nebojte se vzít i více druhů ovoce. Borůvky, jahody, meruňky, broskve nebo třeba i švestky jsou super.
PS. Pro další sladké dobroty zabruste do sekce Sladké Čuby a nechte se inspirovat.
Dobrou chuť
Čubinka
Líbí se vám recept na bublaninu? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: jahody, meruňky, mléko, moučkový cukr, olej, polohrubá mouka, prášek do pečiva, sůl, třešně, vanilkový extrakt, vejce
Mrkněte na můj nový projekt:

Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Tento recept používám nejraději, nedávám jen třešně, střídám ovoce, výsledek je vždy perfektní.
Já mám taky moc ráda i další ovoce, popřípadě i mix. Je to super.
Ráda si přečtu nové odzkoušené recepty.
Doubravko děkuji a budu ráda, když dáš vědět, jak se ti povedly.
Jsem tu úplně nová a těším se na všechny jednoduché recepty.
A jsem ráda že jsem si vás dnes našla 🙂
Omlouvám se za pozdní odpověď, což ale níc nemění na tom, že mám moc ráda, že jste tu 🙂
recepty podle meho gusta….. super!!!!!
Hanko díky moc 🙂
toto těsto je dobré,používám ho asi deset roků,je z něj dobrá i bábovka
ahoj,dělám podle stejného receptu,akorát nedávám sůl,prostě paráda.