Kdo už moje recepty čte nějakou dobu, tak jistě ví, že nejsem zrovna sladko pečící typ a z nějakého naprosto neopodstatněného důvodu mi pečení sladkostí připadá extrémně složité.

Bublanina s třešněmi je naštěstí tak jednoduchá, že to prostě nelze zmastit. Takže ani já se jí nebráním a nepropadám panice z toho, kolik času pečením strávím. Výsledek je zaručen na 99,9% (0,01% nechávám pro případy zapomenutí bublaniny v troubě a jiné extrémní situace).

Krom toho je to tak jednoduchý moučník, že se bude dobře připravovat i v přítomnosti nenechavých ruček malých nezbedných dětí. Buď vám mohou asistovat, nebo bublaninu připravíte tak rychle, že se vaše dítko ani nezmůže k tomu, aby na sebe například převrhlo nádobu s těstem.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Bublanina s třešněmi

Ingredience na bublaninu

Množství: 16 kousků, velký plech rozměr cca 36x25 cm

2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
1 hrnek krupicového cukru
1 malá lžička vanilkového extraktu
Špetka soli

2 hrsti třesní
Moučkový cukr na pocukrování
2 lžíce oleje na vymazání plechu


SLAVÍME 10 LET A ROZDÁVÁME…

… ceny za více než 100 000 Kč! Navíc když vyhrajete, uděláte zároveň dobrý skutek a radost školce či škole, kterou sami vyberete. 🙂 Soutěžit můžete zde.
#dělámeradostrádi

PS: A také je to šance, jak získat naši novou chystanou kuchařku Velká polévková bichle mezi prvními (vychází v září).


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 50 minut

Příprava těsta

Není moc nad čím dumat, půjdeme na to jednoduše. Do mísy rozklepněte celá vajíčka a promíchejte s cukrem, aby vznikl krém. Ručně je to únavné, takže raději použijte mixér (třeba ten z mé recenze). Přilijte olej a mléko a postupně přidávejte polohrubou mouku. Nezapomeńte také na kypřící prášek a trošku toho vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru. Pro potrhnutí chuti přidejte špetku soli. Umícháno máte asi tak za minutu 🙂

Formičkujeme

Do většího pekáčku nalijte olej a packou ho pěkně vymažte do všech stran a rohů. Posypte moukou a rozklepejte ji do všech stran, aby vznikl moučný filtr. Do vysypaného pekáče pak už jen nalijte připravené těsto a párkrát s ním trošku drcněte, aby se těsto rovnoměrně rozlilo do všech krajů.

Bubláme

Do těsta přisypte třešně a v troubě pečte na 170°C přibližně 40 minut. Třešnová bublanina je na světě! Pro fajnšmekry podávejte ještě pocukrované moučkovým cukrem. 

Samozřejmě se nebraňte různým dalším variacím ovoce. Pokud už budete dostatečně pokročilí a troufalí, nebojte se vzít i více druhů ovoce. Borůvky, jahody, meruňky, broskve nebo třeba i švestky jsou super.

PS. Pro další sladké dobroty zabruste do sekce Sladké Čuby a nechte se inspirovat.

Dobrou chuť
Čubinka