Růžové pohlazení po dušičce, přesně to je jednoduchá pomazánka z červené řepy. Mně na talíři vždycky udělá radost. Už jen tou barvou a chutí a taky tím, jak je to jednoduché si myslím, že pomazánkové recepty by se měly na našich stolech objevovat častěji. 									
									Zelené fazolky se slaninou
											Tentokrát se podíváme na jednu bezvadnou jednoduchou přílohu a to na zelené fazolky se slaninou a česnekem. Krásně se hodí k nějakému dobrému plátku masa, nebo někdy i jen tak jako teplá zeleninová večeře.									
									7 top receptů 2019 aneb trošku ohlédnutí
											Rok 2020 už jede na plné obrátky a konečně jsem našla trošku více času se zastavit a podívat se dopředu a dozadu, co se vlastně pěkného událo a bude dít dál. Mrkneme společně na 7 top receptů 2019 a taky na věci ukrutně důležité, co bych vám chtěla povědět. 									
									Mrkvová polévka
											Mrkvová polévka nemusí na první pohled působit zrovna atraktivním dojmem, ale dají se s ní dělat doslova psí kusy. Často ji opomíjím, ale když už se dostane na talíř, vždycky je to naprostá lahoda a potěšení.									
									Farářovo tajemství
											Já vám vlastně ani nevím, proč se tento recept jmenuje farářovo tajemství. Když jsem nad tím párkrát přemýšlela, napadaly mě vždycky věci spíše dosti pochybné… No přeberte si ten název každý sám za sebe, ale nemějte žádné pochybnosti, že je to vynikající.									
									Salát z červené řepy s mozzarellou a polníčkem
											S řepou se to u mě má tak, že ji mám naprosto bezmezně ráda. Je jedno, jestli je pečená, nakládaná, vařená nebo čerstvě nastrouhaná…. je to prostě velká růžová láska.									
									Výborná domácí nutella
											Kdo by dnes neznal nutellu a její slaďoučkou oříškovou chuť? Je pravda, že zajít do obchodu a nechat si namazat doslova cukr kolem huby je dneska hodně jednoduché, jenže ona ta klasická výborná domácí nutella má sakriš něco do sebe. 									
									Maminčina poctivá česnečka
											Poctivá domácí česnečka je takový skvělý jednoduchý polevkový všelék. Hodí se ve chvílích, kdy je vám mizerně a potřebujete vyhnat červa z těla a je jedno, jestli jde třeba o kocovinku nebo virózku.									
									Gordon blue neboli cordon bleu
											Gordon blue neboli správně cordon bleu (čti kordón blé) nebo taky všelijak komolený gordon blů, gordon bleu, cordon blau a podobně je vynikající plněný řízek se sýrem a šunkou, ať už mu říkáme jakkoli.									
									Vepřové rillettes
											Vepřové rillettes je naprosto báječná masová pomazánka, která potěší smysly nejen kdykoli během roku, ale především se může stát bezvadným jedlým vánočním dárkem, který zmizí ještě dřív, než stačíte říct Ježíšek. 									
									Klasický hovězí hamburger s čedarem
											Tentokráte si dáme jednoduchý a řekla bych klasický hovězí hamburger, který, když se udělá z dobrého masíčka, je naprostou delikatesou.									
									Dršťková polévka
											Skvělá klasická dršťková polévka je něco, co naprosto bezmezně zbožňuji a rozhodně si to nenechám znechutit nějakými průpovídkami o vnitřnostech a že je to žaludek. Ať si kdo chce co chce, je prostě boží.  									
									Velká sleva na vše v eshopu Philips – jen pro mé čtenáře!
											Takovéhle věci se nedějí každý den. Podařilo se mi domluvit spolupráci se značkou Philips a pro mé čtenáře mám speciální kód, po jehož zadání v košíku získáte slevu 20%. A týká se to i již zlevněného zboží! Paráda, že? Ale je to jen krátkodobá akce, platí jen do 20. 10. a pak máte smolíčka.									
									Jednoduchý pita chléb
											Super jednoduchý pita chléb zvládne hned napoprvé úplně každý a pokud jste se  s ním ještě nesetkali, pozvěte ho do své kuchyně. Je to totiž moc fajnová příloha, kterou obměníte jídelní stereotyp (tedy pokud jako my jedete na vlně brambory, rýže, těstoviny pořád dokola).									
									Krémová květáková polévka
											Krémová květáková polévka je téměř povinností ve dnech nejistého chladnějšího počasí. Její chuť je lahodná, krémová, ale díky lehounkému dotyku muškátového oříšku zároveň ne nudná. A hlavně zahřeje!									
									Nejlepší domácí sekaná
											Často si lámu hlavu nad tím, jak začít úvod nějakého receptu. Mělo by to být nějak lákavé, třeba i vtipné a nalákat vás si zrovna tuhle dobrotu uvařit. A pak mě napadlo, že některé věci jsou vlastně tak jednoduché, prosté, dobré a milé, že nepotřebují zas tak moc slov. Domácí sekaná je ten příklad. 									
									Výborné řecké tzatziki anebo luxusní okurka v jogurtu
											Co takhle pravé řecké tzatziki – neboli vlastně takový dobrý okurkový salát? Jestliže jste stejně jako já milovníci okurek a nedělá vám problém na posezení zbaštit celou mísu okurkového salátu, pak jsou pro vás tzatziky nutnost.									
									Kulajda s houbami a koprem
											Nedokážu pochopit, proč mi kulajda s houbami a koprem zkřížila cestu až téměř po třiceti letech života. Chyba to byla. Neudělejte stejnou. Kulajda je totiž něco tak jednoduchého a skvělého, že patří na stůl do každé rodiny.									
									Dokonalá třená mramorová bábovka
											Bábovek jsem se vždycky bála. Mohla bych napsat, že tomu tak bylo už na pískovišti, ale není to tak. Z přípravy bábovky jsem měla vždycky strach, že se to prostě nepovede. A co taková třená mramorová bábovka? To už bylo něco. 									
									Výborné řecké vepřové souvlaki
											Moře, léto, souvlaki s tzatzikama v pitě s rajčátky a cibulí… hmmmm…. a co si tohle všechno přenést velmi jednoduše i k vám na talíř? Kdo ještě neměl vynikající řeckou klasiku v podobě souvlaki, je čas tuhle dokonalost vyzkoušet.									
									

 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			








