Přijde vám, že jsou těstoviny s cuketou a lilkem takové nějaké „chudé“? Nenechte se vůbec mýlit, protože to je kombinace snů.
Krémová špenátová polévka s rukolou a bazalkou
Pokud to máte s jarní únavou stejně jako já (připadáte si většinu dne jako po lobotomii a spali byste kdekoliv, kde se to hodí, ale i nehodí), tak krémová špenátová polévka by pro vás mohla být takovou pěknou zelenou vzpruhou.
Dýňové placky – dýňáky
Dýňové placky, nebo spíš „bramboráky„, taky jinak dýňáky jsou skvělou alternativou klasických bramborových bramboráků. Jestliže máte rádi dýně a moc už nevíte, co s nimi, tak vřele doporučuji vyzkoušet a zamilovat se.
Ciambotta – italský bramborový salát
Jak už to s italskými jídly bývá, tak ciambotta je velmi jednoduchý bramborový salát, založený na dobrých a čerstvých surovinách a rozhodně vás asi i překvapí, že není úplně zdravý.
Lilkový salát
Lilek ten mám tuze ráda. Chlapi sice většinou moc nevěří tomu, že se dá připravit tak dokonale, že chutná téměř jako maso, ale je to tak. Věřte mi, prosím.
Rajčatová bruschetta
Rajčatová bruschetta – klasická italská dobrota původně těch nejchudších obyvatel se v poslední době stává docela předraženou položkou na jídelních lístcích v restauracích. Což mi přijde jednak škoda a zároveň sprostota, protože suroviny na přípravu bruschetty jsou levné a rozhodně nestojí dohromady 70 až 100 Kč.
Krkovice v bylinkovo – hořčičné marinádě
Opakování je matka moudrosti a úplně chápu, jestli vás s tím někoho můžu štvát. Nicméně si zopakujme, že v jednoduchosti je krása a v jídle to platí dvojnásob. Splácat dohromady deset druhů koření, zalít to maggi a ještě to třeba celé dodělat kečupem zvládneme všichni….
Žampiony plněné bramborovou směsí
Poslední dobou se mi moc nedaří připravit takové množství brambor, aby třeba i nějaké zbyly. Vždycky všechno sníme, což asi dost svědčí o naší nenažranosti, protože je jedno, jestli máme brambor pět nebo deset. Někdo si určitě říká, proč to řeším a nejsem spíš ráda, že se všechno hezky sní, nevděčnice jedna Čubí.
Bylinkové Fish & Chips paní Čuby
Pro všechny, kteří si někdy vychutnávali klasické fish & chips pěkně hozené v novinách, prstíky měli zamaštěné až za ušima, určitě ani není nutné, abych tu popisovala, jaká je to dobrota. Je věčná škoda, že se fish & chips u nás neprodává ve větší míře a pokud, tak je to cenově docela pálka.
Zeleninový salát s mozzarellou a opečeným lilkem
Tentokráte lehce a zdravě a zeleninově takže nastražte uši a nechce odlehčit milánkům od masa a těžkých věcí. Se saláty je obecně vždycky velká legrace a v podstatě vždycky chutnají trošku jinak, než když jste ho dělali třeba před týdnem naprosto stejným způsobem.
Plněný lilek nebo také baklažánek
Já sice holduji převážně masitým pokrmům, nicméně občas se stane, že maso dojde, nebo na něj prostě není chuť a takže se s velkou radostí (opravdu) dám do přípravy plněného lilku (tj. baklažánku).