Tohle je opět taková ta “měla jsem zbytky v lednici a nevěděla jsem co s tím” varianta na kuře. Berte to jako inspiraci, kam by se mohlo vaše vyplňování kuřecích stehen nebo prsou plnit, ale nebraňte se své vlastní fantazii, protože z toho jsou pak výsledky většinou ještě zajímavější.

S tím mě tak napadá, že občas mám stav “do kuchyně vážně nelez, nebude to dobré”, Je to takový druh intuice a dost bych se divila, kdybych byla jediná, kdo to takhle má. No řekněte, znáte ten pocit, jak prostě víte, že ať se chystáte připravit recept, který znáte jako své boty, tak se to nepovede? Obě ruce jsou levé, věci vám padají z rukou, prostě je to marast a utrpení. Lepší je to zabalit a jít na pivo.

Ale zpátky k receptu.

Ingredience


4 kuřecí stehenní řízky
2 plátky šunky
2 plátky sýru eidam
1 starší rohlík + mléko na zalití
1 vajíčko
10 zelených oliv
Hrstička čerstvé bazalky
Menší lžička sušeného tymiánu
Sůl
Pepř

Lžíce olivového oleje na vymazání pekáčku

Množství: 4 porce

Postup přípravy

Doba přípravy:25 minut
Doba vaření:40 minut
Celkový čas:65 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará.




Kuřecí stehna (speciálně už ta vykoštěná) mám na rolky velmi ráda. Maso je šťavnaté a nemá pocit dušení, jako třeba s kuřecím prsem. Ale na to nechci nadávat, protože to se dá také pěkně naplnit.

V první řadě je potřeba si připravit výplň stehen. Vezměte starší rohlík, ten nakrájejte na kostičky a nechte ho tak 5 minut namočit v mléce. Zalejte ho něžně tak, aby se mléko vpilo.

K rohlíku přidáme jedno celé vajíčko, nasekané olivy, nastrouhaný sýr a nakrájenou šunku, opepříme a lehce dosolíme (moc solit nemusíte, protože olivy jsou samy o sobě poměrně dost slané). Jídlům vždy sluší čerstvé bylinky, takže já přidávám cokoliv čerstvého. V tomto případě jsem měla po ruce bazalku, ale doladila jsem to sušeným tymiánem.

Celou směs si promíchejte a je na čase plnit.

Tohle je taková kluzká činnost. Stehýnko naplňte v prostředku a párátky, nebo pokud máte jehly na pečení tak těmi, kuřecí stehýnka spojte, aby byla směs bezpečně uvnitř. Krapet to klouže, občas se píchnete, ale vyplatí se to.

Na pánvi s troškou oleje nechce kuřecí pahýlky osmahnout ze všech stran a poté dejte své výtvory do vymazaného pekáčku a pečte na 200⁰C tak těch 30-40 minut. Podlévat to ani nemusíte. Ono to krapet samo popustí.

Pojídejte s nějakou výbornou přílohou například celerovým pyré.

Dobrou chuť pupíci

TIP pokud nemáte starý rohlík – nebojte se použít například i hrst strouhanky namočenou v mléce. Udělá to stejnou službu.