Domácí játrové knedlíčky jsou pro mě opravdovou třešničkou na dortu a totální delikatesou, která se v polévce může objevit.
Vynikající žemlovka z vánočky
Žemlovka je přesně ten druh jídla, který buď milujete, nebo jej nemůžete vystát. Pokud o ní máte své pochybnosti, pojďte vyzkoušet tento lahodný recept, který z vás udělá její fanoušky.
Křupavý telecí řízek
Kdo by nemiloval řízky? Znáte někoho takového? My si dnes spolu připravíme legendární křupavý telecí řízek. Nic se ale nebojte, protože pravidla pro jeho přípravu využijete na jakýkoli jiný.
Rychlá omeleta z kysaného zelí
Rychlá omeleta z kysaného zelí se slaninkou je je vlastně takovou sestřenicí zelňáků a je stejně dokonalá.
Domácí jemná játrovo–masová paštika
Jestli je něco, co považuji za opravdovou lahůdku a doslova dar, je jím určitě domácí jemná játrovo–masová paštika.
Quiche s pórkem a slaninou – slaná lahůdka pro každou příležitost
Neuvěřitelně vděčným pokrmem jsou bezesporu slané koláče. A takový quiche s pórkem a slaninou patří mezi mé nejoblíbenější a věřím, že i vám zachutná.
Plněné argentinské empanadas
Z našich cest po Jižní Americe máme spoustu krásných i těch méně parádních vzpomínek. Byla to velká jízda. Co na cestách rozhodně stálo za to, bylo naprosto vynikající jídlo a jedním z nich byly právě i plněné argentinské empanadas.
Šťavnatá krůtí sekaná se špenátem a vejci
Sekačka, sekaná nebo prostě šťavnatá krůtí sekaná a ještě když ji naplníte špenátem a vejci, tak není skoro nic lepšího.
Holandský řízek z mletého krůtího
Holandský řízek z mletého krůtího je báječnou alternativou klasického vepřového holandského řízku, protože není tak tučný a chuťově je skutečně vynikající.
Křehký koláč se skořicovo-mascarponovým krémem a ovocem
Některé krásné věci vznikají z naprostých nečekaných maličkostí. Křehký koláč se skořicovo-mascarponovým krémem a ovocem se mi udál vlastně jako taková nouzovka. V lednici vymeteno, mléko ani vajíčka nikde, ale chuť na koláč obrovská.
Honzovy buchty
Honzovy buchty se u nás doma zabydlely teprve nedávno. Upřímně, bála jsem se je doma připravit, protože mi cokoli kynutého přijde jako riskantní podnik. Jenže mlsný jazyk vyhrál a už taky nejsem nejmladší ročník v kuchyni, tak bylo na čase se pochlapit.
Quiche lorraine
Quiche lorraine nebo také lotrinský koláč je bohovsky dobrý chuťový zážitek. Kdo se v quichích ještě nenašel, tak se pojďte najít. Je na čase.
Šťavnatý holandský řízek
Co si budeme povídat, někdy je prostě chuť na osvědčenou klasiku a žádné přílišné experimentování. Takový šťavnatý holandský řízek, když se správně připraví, je něco vynikajícího.V jeho jednoduchosti je krása a síla.
Skvělé a jednoduché lečo
Všimli jste si, že ta nejchutnější jídla se obvykle skládají jen z pár základních surovin? Lečo je přesně ten případ.
Palačinky se špenátem a ricottou
V jednoduchosti je krása a pokud jde o palačinky se špenátem a ricottou, ty jsou toho nejlepším příkladem.
Marinované vepřové řízky
Není nad to nechat maso odpočinout v nějaké dobré marinádě a poté si ho připravit. Já tu pro vás mám super marinované vepřové řízky, která nejlépe sluší vepřové kýtě, ale stejnou službu odvede například i s kuřecím nebo krůtím masem.
Gordon blue neboli cordon bleu
Gordon blue neboli správně cordon bleu (čti kordón blé) nebo taky všelijak komolený gordon blů, gordon bleu, cordon blau a podobně je vynikající plněný řízek se sýrem a šunkou, ať už mu říkáme jakkoli.
Dokonalé italské tiramisu
Možná už si říkáte, co to ta Čuba s italskými recepty pořád blbne, ale podzim a babí léto mě k tomu tak nějak nutí a tiramisu je sladkost, která pohladí po duši snad každého, nejen italského jídelního fanatika jako mě.
Velikonoční nádivka – hlavička
Velikonoční nádivka nebo také hlavička je pro mě takovým naším rodinným symbolem Velikonoc. Je pravda, že možná máte ještě mnoho jiných velikonočních favoritů jako třeba beránka, mazance nebo jidáše popřípadě chutné pečené jehněčí. Pro mě je ale nádivka TA srdcovka a nedovedu si bez ní Velikonoce představit. A pak tu máme samozřejmě malování velikonočních kraslic, ale o tom zase jindy 🙂