Recepty v kategorii: Polévka je grunt

Jednoduchá čočková polévka

Dostane se k vám čočková polévka jen jako novoroční raritka? Je to škoda, velká škoda. Ona totiž i jen naprosto jednoduchá čočková polévka je velkou lahůdkou a také skvělým zdrojem vlákniny a řady vitamínu. A hlavně je fakt dobrá.

Dokonalý masový boršč

Jsou jídla, která mohu jíst několik dní v kuse a vůbec se mi nepřejí. Přesně takový je i klasický boršč, který se u nás doma připravuje do největšího možného hrnce a jí se k obědu, večeři (já si ho dám občas i k snídani), protože je to taková chuťová pohádka, která nikdy neomrzí.

Nejmilejší klasická bramboračka

Není snad nic milejšího, než v časech sychravých a náročných dostat talíř dobré voňavé bramboračky jako od maminky, nebo jiné milované osoby. Bramboračka je klasika, je základ a je vynikající. Pojďme si ji společně připravit.

Gulášová polévka z mletého masa

Tato jednoduchá gulášová polévka z mletého masa je jedna z mých velmi oblíbených polévko-hlavnochodových záležitostí. Je snadná na přípravu a výborně zasytí ať už jako polévka, nebo jako hlavní chod. Pokud vám přijde podezřelé používat místo obvyklého hovězího masa maso namleté, nic se nebojte. Je to fakt dobrý.

Hovězí vývar – klasika, která nikdy nezklame

Není nad klasiku. Není nad dobrý vývar. Takže co jsem proboha tolik let dělala, že tu ještě není recept na klasický hovězí vývar? Někdy jsou ty největší klasiky a lahůdky takoví otloukánci bez dostatku pozornosti. Jdu to hned napravit. 🙂

Zeleninová polévka s rajčaty a červenými fazolemi

Jsem veliký polévkomil. Kdyby bylo jen na mně, tak se živím převážně polévkami a to pořád :). Pro vás tu teď mám jednu ze svých oblíbenkyň, kterou jsem odkoukala od své ségry (ta jí dělá úplně nejdokonalejší). Jde o na duši hřející, tělo posilující a do každého počasí se hodící zeleninou polévku ozdobenou o rajčata a fazole.