Někdy je potřeba se zastavit, odpočinout si a hlavně vypadnout ze stereotypu a utéct z města. Přesně to jsme potřebovali i my, a tak jsme si našli Špindlerovu Boudu.
Polévka ze zelených fazolek
Rychlá a jednoduchá polévka ze zelených fazolek s chutí kopru je pro mě taková srdcovka a záruka jistoty v době nejisté.
Krůtí steak se švestkovou omáčkou
Kombinace sladko–slaných chutí, to je moje. Pokud jste nikdy neměli příležitost si ochutnat krůtí steak se švestkovou omáčkou, je doba podzimu tou nejvhodnější dobou.
Nejmilejší klasická bramboračka
Není snad nic milejšího, než v časech sychravých a náročných dostat talíř dobré voňavé bramboračky jako od maminky, nebo jiné milované osoby. Bramboračka je klasika, je základ a je vynikající. Pojďme si ji společně připravit.
Quiche lorraine
Quiche lorraine nebo také lotrinský koláč je bohovsky dobrý chuťový zážitek. Kdo se v quichích ještě nenašel, tak se pojďte najít. Je na čase.
Hebké a voňavé houbové rizoto
S příchodem podzimu je to vždycky jedno velké houbové téma. Kde rostou, kdo jich nasbírá víc, co z nich připravit? A já tu pro vás mám recept na naprosto hebké a voňavé houbové rizoto, po kterém se budete jen olizovat.
Gulášová polévka z mletého masa
Tato jednoduchá gulášová polévka z mletého masa je jedna z mých velmi oblíbených polévko-hlavnochodových záležitostí. Je snadná na přípravu a výborně zasytí ať už jako polévka, nebo jako hlavní chod. Pokud vám přijde podezřelé používat místo obvyklého hovězího masa masa namleté, nic se nebojte. Je to fakt dobrý.
Šťavnatý holandský řízek
Co si budeme povídat, někdy je prostě chuť na osvědčenou klasiku a žádné přílišné experimentování. Takový šťavnatý holandský řízek, když se správně připraví, je něco vynikajícího.V jeho jednoduchosti je krása a síla.
Klasický caesar salát
Křupavý římský salát v báječném dresinku… Křup a je tu krutonek. O tom přesně je klasický caesar salát. Je to tak jednoduché, na nic si nehraje a přitom je fakt vynikající.
Salát s kuřecím masem, ananasem a okurkou
Je horko a do žaludku jídlo moc dobře neklouže? Nebo si chcete dát něco lehčího, ale zároveň výživného? Co takhle salát s kuřecím masem, ananasem a okurkou?
Kuřecí prsa v bazalkovo-rajčatové omáčce
Šťavnaté kuřecí prso v omáčce, ze které se vám zatočí hlava, přesně taková jsou kuřecí prsa v bazalkovo-rajčatové omáčce.
Recenze kuchařky Vaříme s dětmi pro děti
Do rukou se mi dostala moc hezká kuchařka Petry Novotné Vaříme s dětmi pro děti a pokud máte doma menší děti, vřele doporučuji do ní nahlédnout, zamilovat si ji a pořídit si ji.
Lahodné guacamole
Lahodné guacamole neboli lahůdka pro všechny milovníky avokáda. Je to pomazánka, omáčka, příloha, nebo o co vlastně jde? Na to vám tu neodpovím. Protože ať tak či onak, guacamole je bomba!
Skvělé a jednoduché lečo
Všimli jste si, že ta nejchutnější jídla se obvykle skládají jen z pár základních surovin? Lečo je přesně ten případ.
Luxusní semifreddo s čokoládou a jahodovým pyré
Pro všechny milovníky zmrzliny a sladkého studeného mlsání tu mám opravdovou delikatesu – semifreddo s čokoládou a jahodovým pyré. Něco tak vláčného a dobrého už jste zaručeně dlouho neměli.
Pomazánka z pečených červených paprik
Pomazánka z červených paprik se stane naprostou láskou každého, kdo je milovníkem této zeleniny. Její výtečná sladko-papriková chuť s jemným čerstvým sýrem a bylinkami vám pěkně načechrá pírka.
Vytiskneme Velkou svačinkovou bichli? A kniha zdarma pro každého, kdo…
Kampaň, ve které se o tisku rozhodne, je zde!!https://www.hithit.com/svacinkovabichle Dá se koupit i tištěná Velká svačinková bichle? Plánujete Bichli i vytisknout? Měla bych zájem o tištěnou verzi. Spoustu podobných otázek či proseb jsme dostali od vydání elektronické verze naší e-kuchařky. Jak to tedy bude? A co chystáme?
Hovězí vývar – klasika, která nikdy nezklame
Není nad klasiku. Není nad dobrý vývar. Takže co jsem proboha tolik let dělala, že tu ještě není recept na klasický hovězí vývar? Někdy jsou ty největší klasiky a lahůdky takoví otloukánci bez dostatku pozornosti. Jdu to hned napravit. 🙂
Domácí nudle do polévky
Domácí nudle do polévky už dnes málokdo opravdu připravuje doma, což je velká škoda. Není se čeho bát a jejich příprava je velmi snadná a hlavně chuťově jsou nesrovnatelné s těmi kupovanými.
Palačinky se špenátem a ricottou
V jednoduchosti je krása a pokud jde o palačinky se špenátem a ricottou, ty jsou toho nejlepším příkladem.