Kapustové rolky plněné hovězím masem
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/maso/kapustove-rolky-plnene-hovezim-masem/
Kapustové rolky plněné hovězím masem se řadí k mým miláčkům. Ostatně jako celá řada dalších jídel, které jsou s kapustou spojené.
Recept vznik ve spolupráci s online farmářskými trhy Scuk.cz, Ekofarmou Babiny a Rodinou farmou Hany Součkové.
Kapustové rolky plněné hovězím masem v rajčatové omáčce jsou receptem o pár ingrediencích, který vás odmění výbornou chutí masíčka, vynikající rajčatové omáčky a k tomu opečené kapusty. Já většinou dělám také to, že do omáčky přidám několik listů kapusty jen tak na zapečení a to je pošušňání. Já bych vlastně tu kapustu byla schopná jíst i samotnou. 🙂 Ale teď už k receptu.
Ingredience na kapustové rolky plněné hovězím masem
Množství: 6 porcí500 g hovězího mletého
2 lžíce syrové rýže (30 g)
1 menší hlávka kapusty (300 g)
2 stroužky česneku (10 g)
1 lžička cukru (7 g)
1 špetka soli (5 g)
2 plechovky sekaných rajčat (2 x 425 g)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
Postup přípravy
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 50 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Připravujeme kapustu
Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou necháme přibližně 5 minut spařit jednotlivé listy kapusty. Já kapustu vždycky zpracovávám celou, protože ji miluji zapečenou i jen tak samotnou. Pokud ale tolik kapustě neholdujete, připravte si přibližně 8 listů na plnění masem.
Kapustu pak vyndejte a nechte vychladnout. Jakmile bude možné ji udržet v ruce, odkrojte tuhý stonek, který by se jinak těžce roloval.
Připravujeme maso na plnění
Uvaříme si rýži (dlouhozrnka je ok) v osolené vodě a necháme ji vychladnout. Přidáme k ní mleté hovězí maso (toto je již solené, takže další soli netřeba). Maso pak s rýží poctivě promícháme a plníme jím jednotlivé listy.
Do každého listu dávám přibližně 1 bobeček velikosti dlaně.
Rajčatová směs
Do zapékací mísy si připravíme rajčatovou směs. Tu vytvoříme velmi jednoduše tak, že do mísy dáme 2 plechovky sekaných rajčat, které promícháme se špetkou soli, 1 rovnou lžící cukru a 2 prolisovanými stroužky česneku.
Na tuto směs pak klademe jednotlivé závitky a popřípadě také přebytečné listy kapusty.
Pokapeme olivovým olejem a necháme zapéct na 180 °C přibližně 30 minut.
Nejlepší jsou kapustové rolky jen tak s chlebem nebo třeba bramborem. Pokud by vám směs čistě jen hovězího masa přišla příliš tuhá, nebojte se do ní přimíchat i trošku vepřového mletého. Je to také výtečné.
Dobrou chuť přeje Pája
Líbí se vám recept na kapustové rolky plněné hovězím masem? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: česnek, cukr, hlávková kapusta, hovězí, mleté hovězí, rýže, sekaná rajčata, sůl
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Zdravím, bude tento recept fungovat i s kaderavkem? Díky
No jejej. Jen bych ho spařila jen opravdu na chvilku. To bude lahůdka.