Je to rychlé a jasné jako facka – tato plněná omeleta se šunkou, sýrem a špenátem je totální šťavnatá lahůdka, kterou si připravíte za pár minut.
Vejce benedikt s holandskou omáčkou
Dlouhou dobu jsem této lahůdce odolávala a ochudila se tak o naprostou chuťovou lahůdku. Vejce benedikt s jemnou holandskou omáčkou je totiž totální skvost!
Domácí pikant salát
Máte rádi pikant salát nebo také rumcajse, ďábelská nebo či jak je jinak nazýván? Je to taková moje guilty pleasure neboli prostě velmi nezdravé potěšení, ale kdo si občas nevyhodí z kopýtka? Je výborný.
Čočková polévka s kysaným zelím
Čočková polévka s kysaným zelím je doslova jídelním punkem. Snoubí v sobě možná na první pohled neskloubitelné ingredience v polévku, která je úplně boží.
Osvěžující polévka okroška
Co říkáte na studené polévky? Zařazujete je do svého jídelníčku, nebo je to pro vás podivnost? Pokud je milujete, nebo jste na pochybách a chcete jednu báječnou ochutnat, jste tu správně. Osvěžující polévka okroška je totiž báječná.
Plněná tortilla sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou
Plněná tortilla sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou a sušenými rajčaty je naprosto báječnou jednoduchou večeří nebo obědem, po kterém se budete ještě ráno olizovat.
Výborná tenká domácí pizza
Je tu někdo, kdo by neměl rád pizzu? Vděčná rychlovka na oběd nebo na večeři potěší každého a seženete ji na každém rohu. Nejlepší ale stejně vždy bude domácí pizza.
Jednoduše výborný hanácký salát
Zima, zima všude a dobrou zeleninu, aby člověk pohledat. Co se ale podívat na zoubek klasice, kterou jednoduše výborný hanácký salát je. Přijde mi, že jde o takového otloukánka, protože přeci zelí… Ehm. Ale!
Gordon blue neboli cordon bleu
Gordon blue neboli správně cordon bleu (čti kordón blé) nebo taky všelijak komolený gordon blů, gordon bleu, cordon blau a podobně je vynikající plněný řízek se sýrem a šunkou, ať už mu říkáme jakkoli.
Slaný koláč s brynzou
Slaný koláč s bryndzou ještě lehce teplý je labůžo pro tělo a dušičku a nikdy mě nezklame. Poslední dobou se u mě na slané koláče nedostává příliš mnoho času, což je velká škoda, protože jejich příprava je vlastně dost jednoduchá a výsledky vždycky příjemně překvapí. Pokud i vy jste milovníky brynzy, zkuste tuhle lahodu a uvidíte, že vám za to i ostatní strávníci budou trhat ruce 🙂
Bramborový salát s kari
Mnoho z vás si řekne, že není nad klasiku, pokud se bramborového salátu týče. Souhlasím, ale jak já ráda zkouším nové věci, tak mě tento bramborový salát s kari naprosto dostal. Jedním slovem je to lahoda.
Lahodní slaní šneci
Vždycky jsem se lačně vrhala po slaných šnecích, které jiní kuchtové nosili na různé akce a říkala jsem si, že je také jednou musím udělat. Nazrál čas a recept je tu. Počítejte s tím, že je jedno, jestli uděláte jeden, dva nebo tři plechy. Nebude jich nikdy dost a vždycky se sní ještě rychleji, než předpokládáte.
Jednoduchá sýrová roláda paní Čuby
V jednoduchosti je krása a pokud budu hodnotit sýrovou roládu, tak je to doslova a do písmene jídelní krasavice a parádnice. Naposledy, když jsem sýrovou roládu připravovala, tak jsme ji snědli ve dvou téměř na posezení, jak byla dobrá. Dejte si pozor. Ona se totiž tváří hodně nenápadně, ale pak se zakousnete a řeknete si, tak si dám ještě plátek, pak další plátek, a další…no a má to ještě smysl tam nechávat těch posledních pár centimetrů? Peklo.
Tradiční vaječná tlačenka
Já vám tedy úplně nevím, jestli se vaječná tlačenka dá vůbec považovat za recept, protože tam člověk vlastně nic kreativně netvoří, jen míchá. Ale ať mě slepice klovne, jestli to není dobrota! Kromě toho je to recept jako dělaný na po-velikonoční období, kdy se u vás dost pravděpodobně nahromadí množství vajec a co teď s nimi? Varianta číslo jedna je například vajíčková pomazánka, nebo právě pak tohle vaječné tlačení.
Parmigiana – zapečený lilek
Parmigiana anebo také zapečený lilek je pro mě naprostým topem v italské kuchyni a chuťově mu pro mě nemůžou konkurovat ani lasagně. Ono totiž když si představíte chuť smaženého lilku se šunkou, mozzarellou v tomatovém sosu, tak určitě pochopíte 🙂
Cuketový nákyp
Cuketová sezóna se nám pomalu ale jistě roztahuje do celého kalendářního roku. Měli bychom možná poděkovat paní globalizaci. Nicméně taková pravá na sluníčku vypěstovaná cuketa v létě, to je trošku jiný kalibr a chuťově se to tuctové cuketě moc nevyrovnává. V létě je pak většina pěstitelů cuket po několika týdnech v koncích s recepty a už neví, co by z nich připravila. Zaručený tip na velkou cuketovou dobrotu si tu teď připravíme – cuketový nákyp.
Pravé italské lasagne signory Ciuby
Pravých italských lasagní se po českém internetu potuluje pěkná řádka a samozřejmě bych měla říct, že ty moje jsou zaručeně TY PRAVÉ. Jenže ono i po Itálii samotné koluje tolik zaručeně pravých receptů, že snad nebudu moc hřešit, když se prohlásím za tvůrkyni těch opravdu pravých lasagní… minimálně č. 102548.
Slaný štrůdl s goudou a šunkou
Slaný štrůdl či závin…to je taková věc, která uspokojí celou řadu lidí a přitom je to taková blbost za málo peněz a přitom za hodně muziky. Zase záleží, kolik je člověk ochotný investovat do dobrého jídla. Modifikaci paní Čuba nabízí s gothajem a eidamem 30%. Jelikož ale Čuba není úplné prasátko a nerada si kazí žaludek hnusy, zvolí si tento postup: