Recepty s: sůl

Mrkvový koláč

Mrkvový koláč pro mnoho lidí působí poměrně nedůvěryhodným dojmem, který pravděpodobně plyne z domnělé neslučitelnosti mrkve, jakožto zástupce zeleniny, a něčeho sladkého. Já jsem tímto předsudkem poměrně dlouhou dobu trpěla a pranic mě nelákalo na tom, abych se vůbec do seznamování s mrkváčem pouštěla. Jak jsem rostla a nabývala zkušeností a zdravého selského rozumu, řekla jsem si, že na tom pravděpodobně něco být musí a že se tedy obětuji a mrkváčka vyzkouším.

Cuketové bramboráky

Proč zrovna cuketové bramboráky? K cuketám obecně mám stejný přístup, jaký měl i Bubba, nejlepší přítel Forresta Gumpa, ke krevetám. Dají se smažit, vařit, dusit, péct, grilovat, připravovat na oleji, se sýrem, na slano, na kyselo, jako příloha, jako hlavní jídlo, jako koláč, s pepřem, na kari, se šunkou, špekem, lilkem, dá se použít do salátů,…A takhle bych mohla pokračovat dál. Cuketa je prostě paní s velkým P

Zapečený losos s česnekem a petrželí

Tak jsem zase jednou utrácela jako smyslů zbavená a v tašce si z nákupů krom mnoha naprosto nepotřebných věcí odnesla i lososa. „Co s tím klukem ušatým jen udělám?“ říkala jsem si. Šla jsem do jistoty v podobě lososa s česnekem a petrželí! 

Slaný štrůdl s goudou a šunkou

Slaný štrůdl či závin…to je taková věc, která uspokojí celou řadu lidí a přitom je to taková blbost za málo peněz a přitom za hodně muziky. Zase záleží, kolik je člověk ochotný investovat do dobrého jídla. Modifikaci paní Čuba nabízí s gothajem a eidamem 30%. Jelikož ale Čuba není úplné prasátko a nerada si kazí žaludek hnusy, zvolí si tento postup:

Cuketová polévka s lososem

Cuketová polévka s lososem je pro mě jednou z těch nejlepších polévek, kterou nemám problém připravovat stále stále dokola. Ok je pravda, že uzený losos není nejlevnější záležitost, ale je milé si jednou za čas trošku dopřát a dát tělu tuhle božskou manu.